Foccacia-taliansky chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:56

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, pol kocky droždia, 3 lyžice olivového oleja, na potretie olivový olej, olivy, soľ

Postup

Z vlažného mlieka, droždia a štipky soli si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k múke, pridáme olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme olejom, posolíme, posypeme pokrájanými olivami. Kolieska presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po upečení a vychladení prekrojíme a natrieme maslom.

zdroj:internet

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist