Masťové rohlíky Tlačiť
Sobota, 14 Február 2009 19:48

Ingrediencie

220 ml vlažnej vody, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 50 g zmäknutej masti, 400 g hladkej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, bielok a celý mak na posypanie

Postup

Do nádoby pekárne nalejeme vodu, pridáme cukor, soľ, masť, zasypeme múkou, droždím. Zapneme program Príprava cesta. Po vykysnutí cesto rozpolíme a každú časť rozvaľkáme na kruh a rozkrojíme na osem častí. Od širšej strany zrolujeme do rohlíka a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 15 minút kysnúť, potom potrieme bielkom (alebo celým vajíčkom) a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 12-15 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz