Buchty s klobásou Tlačiť
Sobota, 09 Január 2010 15:59

Ingrediencie

600 g klobásy, 300 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 1 vajce na potretie, 20 g čerstvého droždia, 2 lyžice masla, 150 ml mlieka, soľ, 0,5 lyžičky cukru

Postup

Z múky, droždia, žĺtok, mlieka, cukru a štipku soli spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na plát vysoký asi 1 cm. Krájame štvorčeky. Na každý dáme kôpku pokrájanej klobásy. Cesto uzavrieme a tvoríme malé bochníčky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie (nedávame ich tesne k sebe). Necháme ešte podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz