Ošatkový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Január 2010 16:46

Ingrediencie

350 ml vody, 2,5 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžica octa, 200 g ražnej múky, 300 g hladkej múky, 2 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžičky rasce

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí a zapneme program cesto (môžeme vypracovať aj klasickým spôsobom). Necháme ho v pekárni kysnúť 30 minút. Potom ho vyberieme na dosku, prepracujeme a vytvoríme šišku. Vložíme ju do ošatky vysypanej múkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutý bochník veľmi opatrne vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ometieme veľkým štetcom prichytenú múku a vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme na 180 stupňoch. Ak je chlieb upečený zistíme poklopaním na chlieb zvuk je dutý.

Pred zapnutím rúry na dno vložíme malú nádobku s vodou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz   

 


 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkové kocky s pudingom

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

Zahrievajúca tekvicová polievka

Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200...

Puri placky

Ingrediencie 1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250...

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist