Ošatkový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Január 2010 16:46

Ingrediencie

350 ml vody, 2,5 lyžičky soli, 1 lyžička cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžica octa, 200 g ražnej múky, 300 g hladkej múky, 2 lyžičky sušeného droždia, 2 lyžičky rasce

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí a zapneme program cesto (môžeme vypracovať aj klasickým spôsobom). Necháme ho v pekárni kysnúť 30 minút. Potom ho vyberieme na dosku, prepracujeme a vytvoríme šišku. Vložíme ju do ošatky vysypanej múkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutý bochník veľmi opatrne vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ometieme veľkým štetcom prichytenú múku a vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme na 180 stupňoch. Ak je chlieb upečený zistíme poklopaním na chlieb zvuk je dutý.

Pred zapnutím rúry na dno vložíme malú nádobku s vodou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz   

 


 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist