Biely ošatkový chlieb Tlačiť
Štvrtok, 21 Január 2010 18:50

Ingrediencie

350 ml vody,1 lyžička cukru, 1 lyžička soli, 500 g hladkej múky, 1 lyžička rasce, 1 lyžička ľanových semienok, 2 lyžičky sušeného droždia

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí a zapneme program cesto (môžeme vypracovať aj klasickým spôsobom). Necháme ho v pekárni kysnúť. 20 minút pred ukončením cesto vyberieme na dosku, prepracujeme a vytvoríme bochník. Vložíme ho do ošatky vysypanej múkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutý bochník veľmi opatrne vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ometieme veľkým štetcom prichytenú múku a vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme na 180 stupňoch. Ak je chlieb upečený zistíme poklopaním na chlieb zvuk je dutý.

Pred zapnutím rúry na dno vložíme malú nádobku s vodou.