Slaninovo - syrové rožky Tlačiť
Nedeľa, 07 Február 2010 16:21

Ingrediencie

400 g hladkej múky,  200 g polohrubej múky, 1 kocka čerstvého droždia, 350 ml mlieka, 1,5 lyžičky soli, 1,5 lyžičky cukru, 40 g roztopeného masla, vajíčko na potretie, prerastaná slanina, plátkový syr

Postup

Múku, droždia, soľ, maslo, vlažné mlieko zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom miesta vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na kruh a rozdelíme na osem častí. Každú časť zrolujeme od širšej  po tenšiu do tvaru rohlíka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť. Potom rohlíčky potrieme rozšľahaným vajíčkom, poukladáme tenké pásy slaniny a zakryjeme tenkým plátkom syra. Pečieme pri teplote 190 stupňov pokiaľ sa syr neroztaví 

zdroj:www.mimibazar.sk