Zrniečkové žemličky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 02 Apríl 2010 04:30

Ingrediencie

250 ml mlieka, 60 g rozpusteného masla, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 vajíčka, 560 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 1 kocka čerstvého droždia

Na potretie: vajíčko, olej na vymazanie formy, sézamové a ľanové semiačka

Postup

Droždie rozdrobíme do 100 ml vlažného mlieka. Necháme ho asi 5 minút, pomiešame. Zvyšné mlieko zmiešame s maslom, vajíčkom  a cukrom.  Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku, vlejeme do nej pripravené droždie a maslovú zmes. Zmiešame s múkou. Cesto preložíme na pomúčenú plochu a miesime asi 10 minút, kým nie je hladké, lesklé a pružné. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na na 17 rovnakých častí. Z každej vytvarujeme žemličku, ktorú preložíme do vymasteného pekáča. Necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semiačkami a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkové kocky s pudingom

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

Zahrievajúca tekvicová polievka

Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200...

Puri placky

Ingrediencie 1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250...

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist