Zrniečkové žemličky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 02 Apríl 2010 04:30

Ingrediencie

250 ml mlieka, 60 g rozpusteného masla, 1 lyžica kryštálového cukru, 2 vajíčka, 560 g hladkej múky, 2 lyžičky soli, 1 kocka čerstvého droždia

Na potretie: vajíčko, olej na vymazanie formy, sézamové a ľanové semiačka

Postup

Droždie rozdrobíme do 100 ml vlažného mlieka. Necháme ho asi 5 minút, pomiešame. Zvyšné mlieko zmiešame s maslom, vajíčkom  a cukrom.  Vo veľkej mise zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku, vlejeme do nej pripravené droždie a maslovú zmes. Zmiešame s múkou. Cesto preložíme na pomúčenú plochu a miesime asi 10 minút, kým nie je hladké, lesklé a pružné. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na na 17 rovnakých častí. Z každej vytvarujeme žemličku, ktorú preložíme do vymasteného pekáča. Necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semiačkami a pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist