Lístkové cesto-slané
Šunková roláda PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 Apríl 2009 14:04

Ingrediencie

1 balík mrazeného lístkového cesta, 2 cibule, 6 vajec, 1 malá konzerva šampiňónov, 200 g šunkovej salámy, 200 g strúhaného syra, soľ, sézam na posypanie, 1 vajíčko na potretie

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme rozšľahané vajíčka a šampiňóny bez šťavy.  Urobíme tuhšiu praženicu. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme praženicou, posypeme postrúhaným syrom, soľou, na drobné kúsky pokrájanou šunkou. Cesto stočíme do rolády, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom. Na začiatok vyhrejeme rúru na 240 stupňov a pečieme asi 7 minút. Potom teplotu stiahneme na 230 stupňov a pečieme asi 13 minút do zlatista.

 


 

 

 
Syrové košíčky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 27 Marec 2009 18:35

Ingrediencie

1 lístkové cesto

plnka:  400 ml mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 40 g hery, 3 vajcia, soľ, 200 g strúhaného syra

Postup

Z mlieka, masla, hladkej múky si uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešame postupne žĺtka, postrúhaný syr, soľ a nakoniec sneh z 3 bielkov.  Lístkové cesto na tenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska v priemere 5 cm. Vložíme do formičky košíčkov v priemere 5 cm. Pomocou zdobiaceho vrecúška s veľkou hladkou špičkou nastriekame plnku. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Prvých 10 minút rúru neotvárame.

zdroj: www.pohoda.weblahko.sk

 


 

 

 

 

 
Syrové mašličky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 10 Marec 2009 08:28

Ingrediencie

1 mrazené lístkové cesto,  100 g najemno postrúhaného udeného syra, soľ, 1 žĺtok, 2 lyžice mlieka

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na štvorec 40x40 cm a rozdelíme ho na 5 rovnakých častí. Potrieme ich žĺtok rozšľahaným v mlieku, jemne posolíme, posypeme nastrúhaným syrom a poukladáme ich na seba. Poskladaný pás narežeme na plátky hrubé asi 4 mm a dlhé 10 cm. Plátky v strede pretočíme a uložíme ako mašličky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 220 stupňov asi 12 minút dozlatista.

 

 

 

 
Lístky s nivou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 04 Marec 2009 17:10

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 100 g syru niva, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, múka na posypanie

Postup

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát silný 2 mm. Nivu rovnomerne nastrúhame na hrubom strúhadle priamo na plát, jemne posolíme, popepríme. Cesto opatrne zvinieme do rolády a zabalíme do alobalu. Dáme na 30 minút do mrazničky stuhnúť. Stuhnutú rolády nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a rozvaľkáme valčekom na tenké lístočky. Pripravené lístky naskladáme na plech vyložený papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom s lyžicou vody a pečieme dozlatista pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

 


 

 

 
Plnené vežičky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 20:17

Ingrediencie

cesto: 1 lístkové cesto, 1 vajce, sézamové semienka, soľ

plnka: 125 g masla, 150 g syra Niva, 100 g tvarohu, 50 g tatárskej omáčky, 1 cibuľa, mletá červená paprika

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Dvom tretinám koliesok vykrojíme v strede malé kolieska. Na plech dáme plné koliesko, popicháme špáradlom, potrieme vajcom rozšľahaným so soľou, položíme naň koliesko s otvorom, znova potrieme a na vrch položíme posledné koliesko s otvorom a opäť natrieme vajíčkom. Vrch posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Necháme vychladnúť a ozdobným vrecúškom naplníme.

Príprava plnky: Maslo vymiešame do penista. Pridáme postrúhaný syr, rozmixovaný tvaroh, tatársku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame najemno postrúhanú cibuľu a mletú sladkú papriku. 

 


 

 
Šunkové taštičky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 20:14

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 8 plátok šunky, 2 žĺtky, soľ

Postup

Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Radielkom pokrájame 8 obdĺžnikov veľkosti 10x20 cm. Z dlhšej strany každého obdĺžnika odkrojíme polcentimetrový pásik. Na jednu polovicu obdĺžnika položíme na polku preloženú šunku, okraje natrieme žĺtkom, druhú polovicu cesta preklopíme cez šunku a okraje stlačením spojíme. Povrch taštičiek potrieme žĺtkom, posolíme, do kríža cez povrch položíme odrezané pásiky, ktoré prerežeme na polku a takisto potrieme žĺtkom. Pečieme pri teplote 220 stupňov 10 minút.

 


 

 
Lístkové tyčinky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 20:07

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 1 vajíčko, sézamové semienka

Postup

Lístkové cesto si vyvaľkáme, narežeme na tyčinky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom a pečieme pri teplote 200 stupňov.

 


 

 
Slaný zeleninový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 20:03

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 1 sáčok mrazenej zeleniny zmes mrkva- hrášok, olej, 1 cibuľa, oregáno, vegeta, 1 strúčik cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 2 vajíčka, strúhaný syr

Postup

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, oregáno, vegetu, prelisovaný cesnak a asi 100 ml vody, ktorú necháme vyvariť. Cesto si rozvaľkáme na trochu väčšie ako je plech, aby sme mohli vytvoriť okraj. Na cesto rovnomerne rozložíme zeleninu. V smotane rozhabarkujeme vajíčka, pridáme vegetu  a vylejeme ju na zeleninu. Na vrch rovnomerne nasypeme nastrúhaný syr. Pečieme pri teplote 210 stupňov jemne do zlatista.

 


 

 
Hermelín v župane PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 19:54

Ingrediencie

1 lístkové cesto, 3 hermelíny, 12 plátkov šunky, kečup, 1 vajce na potretie, sézam

Postup

Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto si nakrájame na pásy tak, aby sa na ne zmestil hermelín a aby sme mali aj na preloženie. Ukladáme v poradí šunka, potrieme kečupom, hermelín, ktorý si vodorovne prekrojíme na polovicu a nakoniec šunku. Kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, cesto preložíme a kraje dôkladne zatlačíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme sézamom a pečieme pri teplote 210 stupňov do zlatista.

 


 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 2 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist