Zákusky a iné
Syrové koláčiky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 Január 2013 12:22

Ingrediencie

350 g polohrubej múky, 1 Hera, 100 g taveného syra bez príchute, ľubovoľná marmeláda, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

Z múky, Hery a syru si pripravíme cesto, ktoré necháme v chlade cca dve hodiny odpočinúť. Potom z cesta tvoríme guličky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. V strede guličky urobíme jamku a tú naplníme marmeládou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút dozlatista. Ešte teplé obaľujeme v zmiešanom práškovom a vanilkovom cukre.

1 dávka - 20 kusov

 

 
Francúzske rezy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 21 December 2012 09:06

Ingrediencie

cesto: 6 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 150 g polohrubej múky

náplň: 6 bielkov, 220 g pomletých orechov, 220 g cukru krupica, 1 lyžica kakaa

Postup

Bielka oddelíme od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor, zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký jemný krém. Hmota šľahaním zosvetlie a naberie na objeme. Potom vmiešame múku a cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Bielka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Do snehu vmiešame zľahka vareškou orechy zmiešané s kakaom. Orechovú hmotu natrieme na cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 150-160 stupňov a pečieme do jemného zozlatnutia cca 45 minút.

Ešte teplé krájame na štvorčeky, mesiačiky alebo iné tvary. Ak máme malé vajcia pridáme radšej sedem.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 
Krehké gaštanové rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 17 August 2012 15:02

Ingrediencie

cesto: 250 g hladkej múky, štipka soli, 170 g Hery, 2 žĺtky

náplň: 250 g gaštanového pyré, 3 lyžice rumu

Postup

Rozmrazené gaštanové pyré zmiešame s rumom. Z uvedených surovín spracujeme na doske hladké cesto. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Z každého vytvoríme bochníček, ktorý rozvaľkáme na kruh. Radielkom rozdelíme na 8 trojuholníčkov. Na každý kúsok položíme valček z pyré a zmotáme ho. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15-20 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Hvarský koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Apríl 2012 05:35

Ingrediencie

150 g vlašských orechov, 75 g hrozienok, 75 g sušených marhúľ, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 100 ml rumu

Postup

Sušené marhule nakrájame nadrobno. Orechy nesekáme na hrubo. Hrozienka zalejeme rumom. Vajcia vyšľaháme s cukrami do bielej peny. Pridáme múku s práškom do pečiva, orechy, hrozienka aj s rumom a marhule. Všetko dobre premiešame a cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme približne 45 minút pri teplote 180 stupňov.

 

 
Tunel plný chutí PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 04 December 2011 19:37

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 150 g cukru krupica, 5 lyžíc vlažnej vody, 150 g hladkej múky

plnka: 250 ml smotany na šľahanie, 1 rubínová galaretka

Postup

Galaretku nasypeme do prevarenej, horúcej vody, ale nie vriacej. Miešame do úplného rozpustenia a necháme vychladnúť (trvá to dosť dlho, môžeme to urýchliť postavením do studenej vody a potom do chladničky).

Celé vajcia s cukrom ušľaháme do hustej peny. Vmiešame vodu a vareškou vmiešame preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme (200 stupňov cca 8-10 minút). Upečený plát stiahneme po vytiahnutí z rúry aj s papierom na dosku a necháme vychladnúť.

Formu na srnčí chrbát vyložíme  potravinárskou fóliou. Z vychladnutého plátu odrežeme obdĺžnik, ktorým vystelieme formu a druhý menší plát na prekrytie. Smotanu ušľaháme dotuha. Pridáme takmer stuhnutú galaretku a krátko zašľaháme do smotany. Hotovou penou naplníme piškótu vo forme, menším kúskom ju prikryjeme, opatrne pritlačíme. Uložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.

zdroj:www.galaretka.cz

 

 


 
Misky s ovocím a šľahačkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 15 Október 2011 15:16

Ingrediencie

cesto: 130 g hrubej múky, 125 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 vanilkového cukru, 75 ml oleja, 100 ml rumu, 1/2 prášku do pečiva

ďalej: šľahačka, kompót mandariniek, ľubovoľný džem, čokoláda

Postup

Vyšľaháme vajcia s cukrami do bielej peny. Postupne vmiešame olej, rum a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cestom plníme vymastené a múkou vysypané formy na mištičky a pečieme pri teplote 180 stupňov.

Vychladené mištičky natrieme džemom, ozdobíme šľahačkou, mandarinkami a strúhanou čokoládou.

 


 
Koláč 30-20-1 PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 August 2011 08:25

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 200 g Hery, 1 vajce, štipka soli

ďalej: 250 g slivkového lekváru, cca 100 ml vody, slivky, plátky mandlí

Postup

Z múky, Hery, soli a vajcia spracujeme na doske cesto a necháme ho pol hodiny v chladničke odpočinúť. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu koláčovú formu, poukladáme slivky a potrieme rozmiešaným lekvárom s vodou, vrch posypeme mandlami. Pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ boky jemne nezružovejú.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Nekysnuté tvarohové šatôčky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 August 2011 18:28

Ingrediencie

cesto: 150 g tvarohu, 1 vajce, 8 lyžíc oleja, 6 lyžíc mlieka, 2 lyžice medu, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

náplň: 350 g tvarohu, 5 lyžíc cukru, 1 žĺtok, trocha citrónovej kôry, hrozienka namočené v rume (nemusia byť)

na potretie: 1 vajíčko, 1 lyžica mlieka

Postup

Tvaroh, vajce, olej, mlieko, med, vanilkový cukor a soľ spoločne rozmiešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na cca 3 mm a rozkrájame na štvorce 8x8 cm. Na každý štvorec položíme lyžicu náplne. Bielok rozmiešame vidličkou a potrieme ním rohy štvorca. Rohy potom zdvihneme a preložíme ich cez seba. Na plechu vyloženým  papierom na pečenie šatôčky potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a upečieme dozlatista pri teplote 190 stupňov. 1 dávka - 20 kusov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Koláč s drobným ovocím PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 August 2011 11:36

Ingrediencie

Prvé cesto: 250 g hladkej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 50 g mletých mandlí, 100 g práškového cukru, 125 g Hery, 1 vajce, štipka soli

Druhé cesto: 50 g mletých mandlí, 100 g cukru, 2 vajcia, 75 g mandľových lupienkov, 300 g drobného ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky...)

Postup

Pripravíme si prvé cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme mandle, cukor, štipku soli, pokrájanú Heru a vajce. Vypracujeme cesto, vložíme ho do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 2 cm. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu na okrúhly koláč, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov  cca 10 minút.

Pripravíme si druhé cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mleté mandle  a premiešame. Na dno predpečeného cesta rozložíme ovocie a zalejeme ho druhým cestom. Posypeme ho mandľovými lupienkami a pečieme pri teplote 200 stupňov.

zdroj: Za tento recept ďakujem Anke R.

 


 
Mrkvové rohlíčky s makom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Máj 2011 15:07

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 250 g Hery, 200 g nastrúhanej mrkvy, 1 vajce

náplň: 200 g mletého maku, trochu mlieka, práškový cukor, 1 lyžička škorice, citrónová kôra, hrsť hrozienok vopred namočených v rumu

Postup

Mak zvaríme v troške mlieka. Podľa chuti osladíme, nakoniec dochutíme škoricou a citrónovou kôrou. Vmiešame hrozienka a necháme vychladnúť.

Na doske spracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme  na kruh a rozkrájame na osem trojuholníkov. Na každý kúsok položíme lyžičku náplne a zamotáme. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 12 minút. Pred podávaním pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Plnená piškóta PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 25 Apríl 2011 12:26

Ingrediencie

cesto: 4 vajíčka, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice kryštálového cukru

plnka: 200 g cukru, 3 vajíčka, 20 g kakaa, 1 Heru, 150 g orechov

Postup

cesto: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do bielej  peny. Postupne vmiešame múku a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Formu na srnčí chrbát vystlieme potravinárskou fóliou a vyložíme ju upečenou piškótou. Časť piškóty dáme aj po bokoch formy. Zvyšný pás piškóty si necháme na zakrytie.

plnka: Vajíčka, cukor a kakao dobre vymiešame a uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme Heru, krátko povaríme do jemného zhustnutia. Pridáme pomleté orechy a varíme do zhustnutia. Po miernom ochladení plníme piškótu tak, že masu nalejeme na piškótu s ktorou sme vystlali srnčí chrbát a vrch prikryjeme zvyšným pásom piškóty. Necháme v chlade cca 12 hodín postáť. Potom vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame na rezy.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist