Zákusky a iné
Bleskový koláč s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Apríl 2011 15:48

Ingrediencie

cesto: 100 g polohrubej múky, 100 g Hery, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva

ďalej: 2-3 jablká, škoricový cukor, tuk na vymastenie, strúhanka na posypanie formy

Postup

Heru, žĺtka a cukor vymiešame do peny. Postupne do nej zapracujeme tuhý sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy a na povrch rozložíme plátky jabĺk. Pečieme pri teplote 190 stupňov  asi 20 minút. Po vychladnutí koláč posypeme škoricovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Topľanské medové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 Január 2011 15:00

Ingrediencie

cesto: 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 2 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 50 g Hery, 400 g hladkej múky

krém: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 180 g práškového cukru

ďalej: jahodový džem, čokoládová poleva

Postup

Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a heru dáme do hrnca a za stáleho miešania rozhrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do múky. Spracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 bochníky. Rozvaľkáme ich ( mne sa osvedčilo vaľkať cesto priamo na papieri na pečenie a potom ho preniesť na plech) a po jednom upečieme pri teplote 180 stupňov.

Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do penista a po lyžiciach pridávame krém. Na rovnú plochu si preložíme prvý plát. Ten potrieme polovicou krému a priložíme druhý plát. Potom ho potrieme džemom, priložíme tretí plát a natrieme ho zvyšným krémom. Nakoniec priložíme posledný plát, koláč zaťažíme a necháme odležať v chlade 4-5 hodín. Potom povrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

 

 


 
Rýchle rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 Máj 2010 15:29

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 250 g Hery, 200 ml kyslej smotany

akákoľvek náplň (tvarohová, maková, marmeláda...)

Postup

Na doske spracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 častí. Postupne každú rozvaľkáme na kruh  a rozkrájame na 8 častí.  Na každý kúsok položíme náplň a zrolujeme. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme doružova ( 200 stupňov, 20-25 minút). Pred podávaním pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 

 
Super rýchle buchtičky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Máj 2010 12:12

Ingrediencie

85 g tuku (hera, maslo), 300 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 100 ml smotany na šľahanie, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trocha citrónovej kôry, 1 žĺtko, marmeláda alebo nutela

Postup

Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s cukrami a práškom do pečiva. Pridáme vajíčko, smotanu a vypracujeme hladké cesto. Rukami odoberáme kúsky cesta, v dlaniach roztlačíme na placku, naplníme a vytvarujeme buchtičku, ktorú preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 15-20 minút. Hotové pocukrujeme.

zdroj:www.mimibazar.sk

 

 
Parížske rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 13 Apríl 2010 16:18

Ingrediencie

rohlíčky: 300 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 250 g hery, 90 g mletých orechov, 2 žĺtky

krém: vanilkový krém

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do formičiek (formičky nemastíme). Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení rohlíčky vyklopíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si vanilkový krém.

Na vychladené rohlíčky si ozdobnou špičkou nastriekame krém a necháme v chlade stuhnúť. Stuhnuté rohlíčky namáčame v čokoládovej poleve. Necháme opäť v chlade stuhnúť. 

 

 


 

 

 
Venčeky z odpaľovaného cesta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Apríl 2010 14:28

Ingrediencie

cesto: 260 ml mlieka, 100 g masla alebo hery, 160 g hladkej múky, štipka soli, 4 celé vajcia, 1/2 lyžičky prášku do pečiva

krém: 500 ml mlieka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu, 125 g masla, 100 g práškového cukru

Postup

Do mlieka dáme tuk so štipkou soli a zahrejeme k varu. Do vrejúceho mlieka vsypeme múku, odtiahneme z ohňa, zamiešame a opäť dáme za stáleho miešania na oheň, aby sa múka preparila. Vznikne hladké lesklé cesto, ktoré sa nechytá steny nádoby. Necháme chvíľu vychladnúť, preložíme do misky a do čiastočne vychladnutého vmiešame jedno vajíčko po druhom a nakoniec prášok do pečiva. Plechy vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Okrúhlym vykrajovatkom si do múky "natisneme" kolieska o priemere 5 cm. Cesto dáme do pláteného vrecúška so špičkou a na predtisnuté kolieska striekame venčeky. Každé kolieska "obídeme" dvakrát. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 10 minútach stíšime na 180 stupňov a ešte dopečieme ešte asi 10 minút. Počas prvých 10 minútach neotvárame rúru, venčeky by klesli. Hneď po vybraní z rúry každý venček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémom a povrch pocukrujeme. 

Príprava krému: Z mlieka, rumu a práškového pudigu uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Do ušľahaného masla po častiach vmiešame vychladnutý puding. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 

 

 

 
Výborné medové rezy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Február 2010 14:09

Ingrediencie

3 hrnčeky hladkej múky, 1 lyžička sódy bikarbóny, 80 g Hery, 1 hrnček cukru krupica, 2 lyžice medu, 2 vajcia

krém: 2 hrnčeky mlieka, 1 práškový pudingový prášok, 2 lyžice hrubej múky, 2 vanilkové cukre, 250 g masla, 2 lyžice rumu, 5 lyžíc práškového cukru

ďalej: hrsť orechov,  čokoláda

Postup

Heru, cukor, med a vajcia rozohrejeme vo vodnom kúpeli. Vmiešame múku premiešanú so sódou a vypracujeme cesto, ktoré ešte teplé rozdelíme na tri časti. Každú časť osobitne vyvaľkáme na placku veľkosti plechu (30x40) a každú zvlášť upečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov. Cesto rozvaľkávam priamo na papieri na pečenie. 

krém: v mlieku rozmiešame puding, múku a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame vychladnutý puding a rum.

Po vychladnutí placiek každú natrieme krémom, poukladáme na seba a potrieme aj vrch rezov. Nakoniec posypeme strúhanými orechami premiešanými s čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť. 

 


 

 

 
Kávovo-orieškové roládky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Január 2010 13:29

Ingrediencie

cesto: 4 bielky, 85 g cukru krupica, 40 g hladkej múky, 30 g strúhaného kokosu

náplň: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 2 žĺtky, 80 g mletých orechov, 1 lyžička instantnej kávy, 1 lyžica rumu

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Z bielok a cukru ušľaháme tuhý sneh. Opatrne vmiešame múku a kokos. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri vyššej  teplote asi 8 - 10 minút. Po upečení ľahko poprášime múkou a vyklopíme na utierku- hornou stranou dolu. Papier opatrne stiahneme.

Maslo vymiešame s cukrom, žĺtky a kávu do hladkého krému. Vmiešame orechy a rum.

Upečený a vychladnutý plát po dĺžke rozrežeme na dve časti. Náplň rovnomerne rozotrieme na oba pruhy. Z dlhšej strany stočíme dve rolády. Dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.  Po stuhnutí nakrájame každú roládu na rovnaké 7 diely. Každú miniroládu namočíme oboma koncami do rozpustenej polevy a necháme v chlade stuhnúť. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
 

 

 

 
Kardinálové rezy PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 18 Január 2010 15:30

Ingrediencie

piškótové cesto:  1 celé vajce, 2 žĺtky, 50 g cukru krupica, 40 g hladkej múky

sneh: 3 bielka, 100 g cukru krupica

náplň: marmeláda, 250 ml smotany na šľahanie, 1 ztužovač šľahačky, práškový cukor na posypanie

Postup

Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh.

Celé vajce, žĺtky a cukor ušľaháme do hustej peny a zľahka vmiešame múku. 

Jeden cukrársky sáčok s hladkou špičkou naplníme snehom, druhý piškótovým cestom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame najprv zo snehu 4 pruhy po celej dĺžke plechu, cca 2 cm od seba. Vynecháme väčšiu medzeru a to isté urobíme na druhej polke plechu. Potom zoberieme piškótové cesto a nastriekame ho medzi snehové pásy. Cesto je riedke, takže sa v medzerách rozleje.  Takto pripravené pásy jemne posypeme práškovým cukrom a upečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.

Vychladnuté otočíme aj s papierom na čistý papier a papier na ktorom sa pásy piekli zlupneme. 

Obe potrieme vrstvou marmelády, jeden z hornej a druhý zo spodnej strany.

Na spodný diel nanesieme do tuha vyšľahanú smotanu, priklopíme horný diel a zľahka pritlačíme. Necháme v chlade asi hodinu a potom posypeme práškovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz 

 


 

 


 

 
Broskyne PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 12:13

Ingrediencie

5 vajec, 7 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc práškového cukru, 1 lyžica teplej vody, 1 lyžička prášku do pečiva

plnka: 250 g masla, 300 ml mlieka, 150 g práškového cukru, 1 lyžička rumovej arómy, 1 práškový vanilkový puding

ďalej: potravinárska farba, kryštálový cukor, marcipánové ozdoby

Postup

Vymiešame žĺtka s ostatnými surovinami do peny. Zvlášť vyšľaháme bielka. Bielka vmiešame do ostatných surovín a opatrne premiešame. Formičky na broskyne potrieme bravčovou masťou a vysypeme hrubou múkou. Plníme do 2/3 a pečieme pri teplote 180 stupňov. Plnku si pripravíme: uvaríme hustý puding v mlieku a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutý  puding. Malou lyžičkou vyberieme stred broskyne a vyplníme ho krémom. Spojíme dve polovičky. Zafarbíme červenou a žltou farbou. Nakoniec obalíme v kryštálovom cukru. Dozdobíme marcipánovou stonkou a lístočkom.

 


 

 
Francúzsky koláč PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 10 Január 2010 12:12

Ingrediencie

cesto: 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 3 žĺtky, kôra z citróna

ďalej: 1 banán, 3 jablká, marhuľový džem, posekané orechy

Postup

Všetky suroviny určené na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme ho odležať 2 hodiny v chlade. Potom ho povtláčame alebo vyvaľkáme do okrúhlej formy. Na cesto uložíme do kruhu narezané ovocie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Upečený  koláč potrieme na plameni rozohriatym marhuľovým džemom a posypeme posekanými orechami.

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist