Zákusky a iné
Koláč 30-20-1 PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 August 2011 08:25

Ingrediencie

cesto: 300 g polohrubej múky, 200 g Hery, 1 vajce, štipka soli

ďalej: 250 g slivkového lekváru, cca 100 ml vody, slivky, plátky mandlí

Postup

Z múky, Hery, soli a vajcia spracujeme na doske cesto a necháme ho pol hodiny v chladničke odpočinúť. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu koláčovú formu, poukladáme slivky a potrieme rozmiešaným lekvárom s vodou, vrch posypeme mandlami. Pečieme pri teplote 180 stupňov, pokiaľ boky jemne nezružovejú.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Nekysnuté tvarohové šatôčky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 August 2011 18:28

Ingrediencie

cesto: 150 g tvarohu, 1 vajce, 8 lyžíc oleja, 6 lyžíc mlieka, 2 lyžice medu, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 350 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

náplň: 350 g tvarohu, 5 lyžíc cukru, 1 žĺtok, trocha citrónovej kôry, hrozienka namočené v rume (nemusia byť)

na potretie: 1 vajíčko, 1 lyžica mlieka

Postup

Tvaroh, vajce, olej, mlieko, med, vanilkový cukor a soľ spoločne rozmiešame. Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na cca 3 mm a rozkrájame na štvorce 8x8 cm. Na každý štvorec položíme lyžicu náplne. Bielok rozmiešame vidličkou a potrieme ním rohy štvorca. Rohy potom zdvihneme a preložíme ich cez seba. Na plechu vyloženým  papierom na pečenie šatôčky potrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a upečieme dozlatista pri teplote 190 stupňov. 1 dávka - 20 kusov.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Koláč s drobným ovocím PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 August 2011 11:36

Ingrediencie

Prvé cesto: 250 g hladkej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 50 g mletých mandlí, 100 g práškového cukru, 125 g Hery, 1 vajce, štipka soli

Druhé cesto: 50 g mletých mandlí, 100 g cukru, 2 vajcia, 75 g mandľových lupienkov, 300 g drobného ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky...)

Postup

Pripravíme si prvé cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme mandle, cukor, štipku soli, pokrájanú Heru a vajce. Vypracujeme cesto, vložíme ho do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 2 cm. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu na okrúhly koláč, popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 stupňov  cca 10 minút.

Pripravíme si druhé cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme mleté mandle  a premiešame. Na dno predpečeného cesta rozložíme ovocie a zalejeme ho druhým cestom. Posypeme ho mandľovými lupienkami a pečieme pri teplote 200 stupňov.

zdroj: Za tento recept ďakujem Anke R.

 


 
Mrkvové rohlíčky s makom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 29 Máj 2011 15:07

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 250 g Hery, 200 g nastrúhanej mrkvy, 1 vajce

náplň: 200 g mletého maku, trochu mlieka, práškový cukor, 1 lyžička škorice, citrónová kôra, hrsť hrozienok vopred namočených v rumu

Postup

Mak zvaríme v troške mlieka. Podľa chuti osladíme, nakoniec dochutíme škoricou a citrónovou kôrou. Vmiešame hrozienka a necháme vychladnúť.

Na doske spracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme  na kruh a rozkrájame na osem trojuholníkov. Na každý kúsok položíme lyžičku náplne a zamotáme. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 12 minút. Pred podávaním pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Plnená piškóta PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 25 Apríl 2011 12:26

Ingrediencie

cesto: 4 vajíčka, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice kryštálového cukru

plnka: 200 g cukru, 3 vajíčka, 20 g kakaa, 1 Heru, 150 g orechov

Postup

cesto: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do bielej  peny. Postupne vmiešame múku a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Formu na srnčí chrbát vystlieme potravinárskou fóliou a vyložíme ju upečenou piškótou. Časť piškóty dáme aj po bokoch formy. Zvyšný pás piškóty si necháme na zakrytie.

plnka: Vajíčka, cukor a kakao dobre vymiešame a uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme Heru, krátko povaríme do jemného zhustnutia. Pridáme pomleté orechy a varíme do zhustnutia. Po miernom ochladení plníme piškótu tak, že masu nalejeme na piškótu s ktorou sme vystlali srnčí chrbát a vrch prikryjeme zvyšným pásom piškóty. Necháme v chlade cca 12 hodín postáť. Potom vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame na rezy.

 


 
Bleskový koláč s jablkami PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 17 Apríl 2011 15:48

Ingrediencie

cesto: 100 g polohrubej múky, 100 g Hery, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva

ďalej: 2-3 jablká, škoricový cukor, tuk na vymastenie, strúhanka na posypanie formy

Postup

Heru, žĺtka a cukor vymiešame do peny. Postupne do nej zapracujeme tuhý sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy a na povrch rozložíme plátky jabĺk. Pečieme pri teplote 190 stupňov  asi 20 minút. Po vychladnutí koláč posypeme škoricovým cukrom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Topľanské medové rezy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 Január 2011 15:00

Ingrediencie

cesto: 150 g práškového cukru, 2 vajcia, 2 lyžice medu, 1 lyžička sódy bikarbóny, 50 g Hery, 400 g hladkej múky

krém: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 180 g práškového cukru

ďalej: jahodový džem, čokoládová poleva

Postup

Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a heru dáme do hrnca a za stáleho miešania rozhrievame na bod varu. Horúcu zmes vlejeme do múky. Spracujeme cesto, rozdelíme ho na 4 bochníky. Rozvaľkáme ich ( mne sa osvedčilo vaľkať cesto priamo na papieri na pečenie a potom ho preniesť na plech) a po jednom upečieme pri teplote 180 stupňov.

Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme krém a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do penista a po lyžiciach pridávame krém. Na rovnú plochu si preložíme prvý plát. Ten potrieme polovicou krému a priložíme druhý plát. Potom ho potrieme džemom, priložíme tretí plát a natrieme ho zvyšným krémom. Nakoniec priložíme posledný plát, koláč zaťažíme a necháme odležať v chlade 4-5 hodín. Potom povrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

 

 


 
Rýchle rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 30 Máj 2010 15:29

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 250 g Hery, 200 ml kyslej smotany

akákoľvek náplň (tvarohová, maková, marmeláda...)

Postup

Na doske spracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 častí. Postupne každú rozvaľkáme na kruh  a rozkrájame na 8 častí.  Na každý kúsok položíme náplň a zrolujeme. Kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme doružova ( 200 stupňov, 20-25 minút). Pred podávaním pocukrujeme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 

 

 
Super rýchle buchtičky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 23 Máj 2010 12:12

Ingrediencie

85 g tuku (hera, maslo), 300 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 100 ml smotany na šľahanie, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trocha citrónovej kôry, 1 žĺtko, marmeláda alebo nutela

Postup

Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s cukrami a práškom do pečiva. Pridáme vajíčko, smotanu a vypracujeme hladké cesto. Rukami odoberáme kúsky cesta, v dlaniach roztlačíme na placku, naplníme a vytvarujeme buchtičku, ktorú preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 15-20 minút. Hotové pocukrujeme.

zdroj:www.mimibazar.sk

 

 
Parížske rohlíčky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 13 Apríl 2010 16:18

Ingrediencie

rohlíčky: 300 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 250 g hery, 90 g mletých orechov, 2 žĺtky

krém: vanilkový krém

ďalej: čokoládová poleva

Postup

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do formičiek (formičky nemastíme). Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení rohlíčky vyklopíme a necháme vychladnúť. Pripravíme si vanilkový krém.

Na vychladené rohlíčky si ozdobnou špičkou nastriekame krém a necháme v chlade stuhnúť. Stuhnuté rohlíčky namáčame v čokoládovej poleve. Necháme opäť v chlade stuhnúť. 

 

 


 

 

 
Venčeky z odpaľovaného cesta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Apríl 2010 14:28

Ingrediencie

cesto: 260 ml mlieka, 100 g masla alebo hery, 160 g hladkej múky, štipka soli, 4 celé vajcia, 1/2 lyžičky prášku do pečiva

krém: 500 ml mlieka, 0,5 dcl rumu, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudingu, 125 g masla, 100 g práškového cukru

Postup

Do mlieka dáme tuk so štipkou soli a zahrejeme k varu. Do vrejúceho mlieka vsypeme múku, odtiahneme z ohňa, zamiešame a opäť dáme za stáleho miešania na oheň, aby sa múka preparila. Vznikne hladké lesklé cesto, ktoré sa nechytá steny nádoby. Necháme chvíľu vychladnúť, preložíme do misky a do čiastočne vychladnutého vmiešame jedno vajíčko po druhom a nakoniec prášok do pečiva. Plechy vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Okrúhlym vykrajovatkom si do múky "natisneme" kolieska o priemere 5 cm. Cesto dáme do pláteného vrecúška so špičkou a na predtisnuté kolieska striekame venčeky. Každé kolieska "obídeme" dvakrát. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov, po 10 minútach stíšime na 180 stupňov a ešte dopečieme ešte asi 10 minút. Počas prvých 10 minútach neotvárame rúru, venčeky by klesli. Hneď po vybraní z rúry každý venček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémom a povrch pocukrujeme. 

Príprava krému: Z mlieka, rumu a práškového pudigu uvaríme hustý puding. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Do ušľahaného masla po častiach vmiešame vychladnutý puding. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

 


 

 

 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 3 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist