Krehký koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 06 Apríl 2013 17:01

Ingrediencie

350 g hladkej múky, štipka soli, 1 lyžička kypriaceho prášku, 80 g práškového cukru, 175 g Hery, 2 žĺtky, 5 lyžíc džemu, 200 g drobného ovocia (ríbezle, čučoriedky, maliny...), práškový cukor na posypanie

Postup

Múku spolu so soľou, kypriacim práškom a cukrom premiešame. Pridáme pokrájaný tuk, žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky.

Okrúhlu formu na pečenie vymastíme tukom a posypeme hrubou múkou. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto ( trochu cesta si necháme na ozdobu) do tvaru formy, preložíme do pripravenej formy a rukou roztlačíme až na okraj formy. Dno popicháme vidličkou, natrieme džemom, posypeme umytým odkvapkaným ovocím. Na vrch rozmiestnime vykrojené zo zvyšného cesta rôzne ozdoby. Pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist