Holandská jablková torta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 September 2014 09:47

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1/2 lyžičky soli,  2 lyžice vody

plnka: 1 kg očistených jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice škorice, 2 lyžice vanilkového pudingu v prášku, 70 g hrozienok, 60 g strúhanky

na potretie: vajce, 2 lyžice marhuľového džemu, 1 lyžica vody

Postup

Na dosku dáme múku zmiešanú so soľou a s cukrom. Do stredu dáme vajíčko, nakrájané maslo a vodu. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Medzitým si nakrájame jablká na menšie kocky, pridáme škoricu, umyté hrozienka, pudingový prášok a cukor. Všetko spolu premiešame.

Z cesta oddelíme 1/3, to bude na vrchnú mriežku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej tortuvej formy (priemer 24 cm) . Cesto utlačíme aj po okraji a zvyšné cesto odrežeme.

Na cesto nasypeme strúhanku. Vyvaľkáme zvyšné cesto a narežeme pásiky. Jablkami naplníme formu až po okraj. Na vrch rozložíme pásiky a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 65 minút. Ak by začalo byť vrch cesta tmavšie, prikryte ho alobalom. V hrnčeku rozmiešame marhuľový džem s vodou a necháme prejsť varom. Po vybratí torty z rúry, potrieme marhuľovou polevou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist