Holandská jablková torta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 September 2014 09:47

Ingrediencie

cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, 1/2 lyžičky soli,  2 lyžice vody

plnka: 1 kg očistených jabĺk, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice škorice, 2 lyžice vanilkového pudingu v prášku, 70 g hrozienok, 60 g strúhanky

na potretie: vajce, 2 lyžice marhuľového džemu, 1 lyžica vody

Postup

Na dosku dáme múku zmiešanú so soľou a s cukrom. Do stredu dáme vajíčko, nakrájané maslo a vodu. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Medzitým si nakrájame jablká na menšie kocky, pridáme škoricu, umyté hrozienka, pudingový prášok a cukor. Všetko spolu premiešame.

Z cesta oddelíme 1/3, to bude na vrchnú mriežku. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a múkou vysypanej tortuvej formy (priemer 24 cm) . Cesto utlačíme aj po okraji a zvyšné cesto odrežeme.

Na cesto nasypeme strúhanku. Vyvaľkáme zvyšné cesto a narežeme pásiky. Jablkami naplníme formu až po okraj. Na vrch rozložíme pásiky a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 65 minút. Ak by začalo byť vrch cesta tmavšie, prikryte ho alobalom. V hrnčeku rozmiešame marhuľový džem s vodou a necháme prejsť varom. Po vybratí torty z rúry, potrieme marhuľovou polevou.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist