Veterník na plechu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Marec 2015 09:11

Ingrediencie

cesto: 750 ml vody, 230 g masla, 230 g hladkej múky, soľ, 8 vajec

plnka: 750 ml mlieka, 2 karamelové pudingy, 200 g cukor práškový, 250 g masla

šľahačková plnka: 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, cukor podľa chuti

poleva: 250 g cukru, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Na cesto si rozohrejeme vodu s maslom a štipkou soli, potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni tak dlho pokiaľ sa cesto nelepí na hrniec ani varešku. Trvá to približne 5 minút. Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčku, každé riadne vymiešame. Cesto rozdelíme na polovicu a zvlášť ho nanesieme na dva plechy vystlané  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30-35 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku vymiešame pudingové prášky a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a zašľaháme vychladnutý puding.

Pripravíme si šľahačkovú plnku, vyšľahaním smotany, stužovača a cukru.

Na prvý vychladnutý plát nanesieme karamelovú plnku, na to rozotrieme šľahačkovú plnku. Tú prikryjeme druhým vychladnutým plátom a vrch polejeme polevou. Tú si pripravíme: cukor nasypeme do hrnca a necháme ho skaramelizovať za stáleho miešania. Prilejeme teplú smotanu a varíme do úplného rozpustenia karamelu.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist