Veterník na plechu PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 01 Marec 2015 09:11

Ingrediencie

cesto: 750 ml vody, 230 g masla, 230 g hladkej múky, soľ, 8 vajec

plnka: 750 ml mlieka, 2 karamelové pudingy, 200 g cukor práškový, 250 g masla

šľahačková plnka: 300 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, cukor podľa chuti

poleva: 250 g cukru, 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Na cesto si rozohrejeme vodu s maslom a štipkou soli, potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni tak dlho pokiaľ sa cesto nelepí na hrniec ani varešku. Trvá to približne 5 minút. Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčku, každé riadne vymiešame. Cesto rozdelíme na polovicu a zvlášť ho nanesieme na dva plechy vystlané  papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30-35 minút.

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku vymiešame pudingové prášky a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a zašľaháme vychladnutý puding.

Pripravíme si šľahačkovú plnku, vyšľahaním smotany, stužovača a cukru.

Na prvý vychladnutý plát nanesieme karamelovú plnku, na to rozotrieme šľahačkovú plnku. Tú prikryjeme druhým vychladnutým plátom a vrch polejeme polevou. Tú si pripravíme: cukor nasypeme do hrnca a necháme ho skaramelizovať za stáleho miešania. Prilejeme teplú smotanu a varíme do úplného rozpustenia karamelu.

 

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist