Jablčno - makový koláč |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 19 Január 2020 08:28 |
Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 130 g mäkkého masla, 2 lyžice masti, 150 g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka soli náplň: 2 veľké nahrubo nastrúhané jablká, 150 g kyslej smotany, 150 g mletého maku, 100 g práškového cukru, 2 vrchovaté lyžice práškového vanilkového pudingu, 1 lyžička škorice, 1 lyžica rumu, 1 vajce 1 vajce na potretie Postup Všetky suroviny spracujeme na cesto a necháme v chlade odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme a vložíme do vymastenej koláčovej okrúhlej formy , vytiahneme aj okraje. Všetky suroviny na náplň zmiešame a navrstvíme do pripravenej formy. Druhé cesto rozvaľkáme podľa formy a prikryjeme plnku. Vrch môžeme ozdobiť malými vykrojenými ozdobami. Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova. zdroj:www.toprecepty.cz
|