Jogurtové rožky |
![]() |
![]() |
![]() |
Sobota, 01 Február 2020 17:12 |
Ingrediencie cesto: 400 g hladkej múky, 1 vajce, 200 g hery, 150 g jogurt biely, štipka soli plnka: 200 g mak mletý, 200 g slivkový lekvár Postup Na dosku nasypeme múku so soľou. V strede urobíme jamku, do nej dáme jogurt a vajce. Príborovým nožíkom zapracujeme jogurt s vajcom. Na túto drobivú hmotu nastrúhame studenú heru a rukami spracujeme cesto. Podľa potreby prisypeme múku. Cesto zabalíme do sáčku a necháme pol hodiny v chlade odpočinúť. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku do obdĺžnika. Potom ho radielkom nakrájame po dĺžke asi na 10 cm pásy. Mletý mak zmiešame s lekvárom. Plnka by nemala byť riedka, aby nevytiekla. Podľa hustoty lekváru dávkujeme aj mak. Túto plnku pomocou cukrárenského vrecka so širokou špičkou nanášame na pásy vždy k jednému okraju. Okraje cesta zvinieme ako závin, nožom nakrájame asi 10 cm dlhé valčeky a prstami ich vytvarujeme do tvaru rohlíka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení pocukrujeme. zdroj:bonvivani.sk
|