Obrátený koláč s karamelom |
![]() |
![]() |
![]() |
Piatok, 16 Október 2020 17:15 |
Ingrediencie 3 hrnčeky kryštálového cukru, 3 banány, 4 broskyne cesto: 4 vajíčka, 1 a 1/2 hrnčeka cukru, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky vody, 3 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva Postup Najprv si pripravíme karamel z 3 hrnčekov cukru, ktorý na slabom ohni za stáleho miešania rozpustíme. Ovocie si narežeme na kolieska alebo pásiky. Hotový karamel si vylejeme na maslom vymastený plech a poukladáme si na nahusto pokrájané ovocie. Dôležité je, aby bol ovocím prekrytý celý plech. Podľa potreby pridáme ovocie. Cesto si pripravíme zmiešaním tekutých surovín a postupne pridáme sypké. Dôkladne vymiešame. Vznikne pomerne riedke cesto, ktoré vylejeme na ovocie. Pečieme cca 45 minút pri teplote 180 stupňov. Ešte teplý koláč vyklopíme opačne z plechu a necháme vychladnúť. Je to španielsky koláč, ktorý chutí naozaj úžasne. zdroj: mytastesk.com
|