Zaváranie
Slivková marmeláda z rúry PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 September 2009 12:51

Ingrediencie

2 kg sliviek, 2 lyžice octu, 500 g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 3 roztĺčené klinčeky, 4 lyžice rumu

Postup

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a dáme ich do vyšieho plechu. Pokvapkáme octom a pečieme pri teplote 240 stupňov 25 minút. Počas pečenia slivky ani raz NEMIEŠAME!! Po uvedenej dobe slivky pocukrujeme polovicou cukru a necháme 15 minút piecť. Po 15 minútach slivky posypeme zvyšným cukrom a necháme ďalších 15 minút v rúre. Potom slivky prelejeme do vyššej nádoby, pridáme škoricu, klinčeky, rum a všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Plníme do fľaštičiek, uzatvoríme a necháme pretočené dnom nahor do nasledujúceho dňa. Nesterilizujeme.

Marmeláda krásne stuhne a je najlepšia, ktorú som doteraz robila.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
Slivková čokoláda PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 September 2009 12:43

Ingrediencie

1 kg sliviek, 1 kg kryštálového cukru,  1 vanilkový cukor, 40 g kakaa, 1 lyžička škorice, rum

Postup

Slivky vykôstkujeme a vsypeme ich do hrnca. Zasypeme cukrom a varíme za občastného miešania do mäkka. Potom pridáme škoricu, kakao a necháme prejsť varom. Rozmixujeme ponorným mixérom a opäť necháme prejsť varom. Ešte horúce plníme do fľaštičiek, hore pridáme do každej fľaštičky lyžicu rumu a uzatvoríme. Neobraciame ani nesterilizujeme. Poháre ukladáme pod deku alebo froté ručník vychladnúť.

Je to výborná pochúťka, vhodná na palacinky, buchty a iné dobroty.

 


 

 
Baranie rohy PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 27 September 2009 07:14

Ingrediencie

baranie rohy

Nálev: 1,5 l vody, 200 ml cukru, 300 ml octu, 1 DEKO

Postup

Z uvedených surovín na nálev si uvaríme sirup. Varíme ho 5 minút. Necháme vychladnúť. Umyté baranie rohy naložíme do fľašiek a zalejeme pripraveným sirupom. Fľaše vložíme ho hrnca a zalejeme studenou vodou tak, aby boli fľaštičky ponorené. Ak  začne voda vrieť, odstavíme ju. Fľaštičky vyberieme a necháme vychladnúť. 

 


 

 

 
Slivkový lekvár bez miešania PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:26

Ingrediencie

5 kg sliviek, 600 g cukru, 3 dl octu

Postup

Umyté slivky vykôstkujeme, večer presypeme cukrom, občas premiešame a necháme do rána stáť. Do hrnca dáme na dno ocot, na to hneď vysypeme slivky a varíme na miernom ohni 6 hodín bez miešania. Keď slivky svoj obsah zmenšia zložíme zo sporáka, ponorným mixérom rozmixujeme a hneď plníme do vymytých sklenených pohárov. Cukor si môžeme pridať podľa dozretosti sliviek. Lekvár je jemný, stredne hustý.

 

 

 

 
Nakladaný hermelín PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 14 Február 2009 19:22

Ingrediencie

2 Hermelíny, 4 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, provensálske korenie, soľ, mleté biele korenie, chilli paprička (nemusí byť), slnečnicový olej, olivový olej

Postup

Hermelín  nakrájame na osminky, vložíme do uzatvárateľnej nádobky. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, provensálske korenie, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku a zalejeme do polovičky nádobky olivovým a druhú polovičku slnečnicovým olejom. Nádobku poriadne uzatvoríme a vložíme do chladničky postáť  minimálne na 5 dní.

 


 

 
« ZačiatokDozadu12DopreduKoniec »

Stránka 2 z 2

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist