Nakladaná tekvica v pomarančovej šťave PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 04 August 2012 16:09

Postup

3 kg tekvice, 2 lyžice kyseliny citrónovej, 1 l pomarančového džúsu, 500 g kryštálového cukru

Postup

Tekvicu zbavíme šupky a jadier, narežeme na rovnako veľké kocky, zmiešame ich s kyselinou citrónovou a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená. V chlade ju necháme odležať 24 hodín. Potom vodu z tekvice zlejeme , k tekvici pridáme džús s cukrom a varíme cca 10 minút. Potom tekvicu naložíme do pripravených pohárov a sterilizujeme pri teplote 80 stupňov Celzia 15-20 minút. Horúce poháre obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

zdroj:carli51.estranky.sk

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist