Hruškový kompót PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 September 2015 19:04

Ingrediencie

Hrušky, kryštálový cukor, citrón, voda, klinčeky

Postup

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka. Nakrájame na štvrťky. Na dno fľašky s obsahom 700 ml dáme  2 až 4 mm hruby plátok dôkladne umytého citróna. Hrušky ukladáme úhľadne do pohárov, aby sa ich čo najviac zmestilo. Na vrch nasypeme do každého pohára 3 lyžice cukru, 3 klinčeky a zalejeme vodou. Dôkladne fľašku uzavrieme. Hrušky sterilizujeme. Tvrdé hrušky vyžadujú dostatočnú sterilizáciu, aby zmäkli.

Pri teplote okolo 85 stupňov sterilizujeme 30 až 45 minút.

Pri teplote okolo 90 stupňov sterilizujeme 20 až 30 minút.

Pri teplote 100 stupňov sterilizujeme 10 až 20 minút.

Kompót zo zrelých hrušiek sterilizujeme až o polovicu kratší čas.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist