Hruškový kompót |
![]() |
![]() |
![]() |
Štvrtok, 24 September 2015 19:04 |
Ingrediencie Hrušky, kryštálový cukor, citrón, voda, klinčeky Postup Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka. Nakrájame na štvrťky. Na dno fľašky s obsahom 700 ml dáme 2 až 4 mm hruby plátok dôkladne umytého citróna. Hrušky ukladáme úhľadne do pohárov, aby sa ich čo najviac zmestilo. Na vrch nasypeme do každého pohára 3 lyžice cukru, 3 klinčeky a zalejeme vodou. Dôkladne fľašku uzavrieme. Hrušky sterilizujeme. Tvrdé hrušky vyžadujú dostatočnú sterilizáciu, aby zmäkli. Pri teplote okolo 85 stupňov sterilizujeme 30 až 45 minút. Pri teplote okolo 90 stupňov sterilizujeme 20 až 30 minút. Pri teplote 100 stupňov sterilizujeme 10 až 20 minút. Kompót zo zrelých hrušiek sterilizujeme až o polovicu kratší čas.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...