Hruškový kompót PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 24 September 2015 19:04

Ingrediencie

Hrušky, kryštálový cukor, citrón, voda, klinčeky

Postup

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka. Nakrájame na štvrťky. Na dno fľašky s obsahom 700 ml dáme  2 až 4 mm hruby plátok dôkladne umytého citróna. Hrušky ukladáme úhľadne do pohárov, aby sa ich čo najviac zmestilo. Na vrch nasypeme do každého pohára 3 lyžice cukru, 3 klinčeky a zalejeme vodou. Dôkladne fľašku uzavrieme. Hrušky sterilizujeme. Tvrdé hrušky vyžadujú dostatočnú sterilizáciu, aby zmäkli.

Pri teplote okolo 85 stupňov sterilizujeme 30 až 45 minút.

Pri teplote okolo 90 stupňov sterilizujeme 20 až 30 minút.

Pri teplote 100 stupňov sterilizujeme 10 až 20 minút.

Kompót zo zrelých hrušiek sterilizujeme až o polovicu kratší čas.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist