Slivková marmeláda z rúry Tlačiť
Nedeľa, 27 September 2009 12:51

Ingrediencie

2 kg sliviek, 2 lyžice octu, 500 g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 3 roztĺčené klinčeky, 4 lyžice rumu

Postup

Slivky umyjeme, odkôstkujeme a dáme ich do vyšieho plechu. Pokvapkáme octom a pečieme pri teplote 240 stupňov 25 minút. Počas pečenia slivky ani raz NEMIEŠAME!! Po uvedenej dobe slivky pocukrujeme polovicou cukru a necháme 15 minút piecť. Po 15 minútach slivky posypeme zvyšným cukrom a necháme ďalších 15 minút v rúre. Potom slivky prelejeme do vyššej nádoby, pridáme škoricu, klinčeky, rum a všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Plníme do fľaštičiek, uzatvoríme a necháme pretočené dnom nahor do nasledujúceho dňa. Nesterilizujeme.

Marmeláda krásne stuhne a je najlepšia, ktorú som doteraz robila.

zdroj:www.mimibazar.cz