Štvrtok, 11 Október 2012 17:22 |
Ingrediencie
Včelí med, koreň zázvoru (ďumbier lekársky), citrón
Postup
Koreň zázvoru očistíme, nakrájame na tenulinké plátky, zmiešame s nakrájanym citrónom. Dáme do pohára, zalejeme medom a odložíme do chladničky. Necháme 24 hodín postáť . Do pohára dáme lyžicu medu a zalejeme teplou (nie vriacou) vodou. V chlade vydrží 2-3 mesiace. Med pomáha proti kašľu a pri nachladení.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
Štvrtok, 11 Október 2012 17:03 |
Ingrediencie
kyslé jablká, maslo, citrón, hnedý cukor, celozrnná múka, mleté orechy
Postup
Jablká nakrájame aj so šupkou. Posypeme ich trochou hnedého cukru. Vyžmýkame jeden citrón, polejeme jablká, premiešame a necháme cca 5 minút postáť. Do vymasteného pekáča naukladáme jablká. Medzitým si pripravíme drobenku z masla, cukru, múky a škorice. Pridáme mleté orechy. zmes by mala byť sypká a drobivá. Jablká prikryjeme drobenkou a upečieme cca 20-30 minút. Pokiaľ jablká nepustia šťavu a cukor neskaramelizuje.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
Nedeľa, 29 Júl 2012 13:26 |
Ingrediencie
Sušený cícer, soľ, mleté čierne korenie, rasca drvená, mletá červená paprika, rozmarín, olej
Postup
Cícer deň vopred namočíme. Na druhý deň ho niekoľkokrát opláchneme a osušíme. Cícer preložíme do misky , pridáme korenie podľa chuti a nasekané lístky rozmarínu. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35-45 minút. Počas pečenia potrasieme plechom, aby sa cícer premiešal.
zdroj:www.varecha.pravda.sk

|
Pondelok, 03 Október 2011 13:04 |
Ingrediencie
4 lyžice ľanových semienok, 4 lyžice slnečnicových semienok, 4 lyžice sézamových semienok, 4 lyžice ovsených vločiek, 4 lyžice medu, 1 bielok
Postup
Všetky semiačka zmiešame, pridáme med a bielok. Lyžičkou robíme malé kopčeky na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov, pokiaľ placky nezozlatnú. Po upečení ich opatrne dáme dole z papiera.

|
Utorok, 31 Máj 2011 04:42 |
Ingrediencie
400 g ovsených vločiek, 3 lyžice medu, orechy, hrozienka, 2 vanilkové cukry, 200 ml kvalitného pomarančového džúsu
Postup
Vločky dáme do misky, pridáme hrozienka, nahrubo posekané orechy, posypeme vanilkovým cukrom, pridáme med a zalejeme džúsom tak, aby boli všetky vločky navlhčené. Dôkladne premiešame. Zmes preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a zapekáme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút do chrumkava. Počas pečenie niekoľkokrát premiešame. Po vychladnutí skladujeme v uzavretej dóze. Podávame ako zdravé raňajky do jogurtov, s ovocím, mliekom...

|
Streda, 15 September 2010 07:23 |
Ingrediencie
150 g bieleho tofu, 240 g ovsených vločiek, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 cibuľa, mletý zázvor, tymián, 2 lyžice vegety, sójová omáčka, 2 vajcia, strúhanka, olej
Postup
Z 200 ml vody a bujónu uvaríme vývar, ktorým zalejeme vločky a necháme ich zmäknúť. Tofu najemno nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia, zmäknuté vločky, okoreníme a dôkladne premiešame. Z masy tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a smažíme na oleji dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a ľubovoľným šalátom.
zdroj:www.mimibazar.sk

|
Sobota, 06 Február 2010 11:08 |
Ingrediencie 1 balíček sójových plátkov, štipka mletého čierneho korenia, 100 ml smotany na varenie, 1 lyžica citrónovej šťavy, 80 g tvrdého syra, 5 vajec, 2 lyžičky vegety, štipka soli Postup Sóju uvaríme vo vode do ktorej pridáme vegetu. Varíme asi 20 minút. Po vychladnutí vyžmýkame zo sóji šťavu. Jemne posolíme, posypeme korením a pokvapkáme citrónom. Necháme v chlade asi 15 minút postáť. Menšiu podlhovastú formu vyložíme papierom na pečenie. Na dno a po bokoch formy poukladáme tesne vedľa seba sójové plátky. V smotane vymiešame vajíčka, jemne posolíme a vlejeme na plátky. Na vrch najemno postrúhame syr a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. Podávame so zemiakmi. |
Štvrtok, 21 Január 2010 18:43 |
Ingrediencie údené tofu, sójová omáčka, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, kari, soľ, olivový olej Postup Zmiešame sójovú omáčku, papriku, korenie, kari. Tofu narežeme na plátky a na pol hodiny necháme odležať v marináde. Na troche oleja smažíme z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a zeleninou. |
Nedeľa, 10 Január 2010 10:18 |
Ingrediencie 300 g uvarenej ryže, 250 g sterilizovaných šampiňónov, 250 g bieleho tofu, 100 g sterilizovanej mrkvy spolu s hráškom, olivový olej, 1 cibuľa, sójová omáčka, drvená rasca, mletá sladká paprika, soľ, tvrdý syr Postup Na rozpálenom oleji opečieme na kocky pokrájané tofu a cibuľu. Pridáme šampiňóny, mrkvu s hráškom, rascu. Zmes posolíme, poprášime mletou paprikou, podlejeme troškou vody a krátko podusíme. Keď sú šampiňóny mäkké , primiešame uvarenú ryžu. Dochutíme sójovou omáčkou. Na tanieri ozdobíme strúhaným syrom.
|
Nedeľa, 26 Júl 2009 14:57 |
Ingrediencie 1 žltý melón, 1 červené tortové želé, 250 ml vody, 3 lyžice cukru, drobné mäkké ovocie Postup Melón prekrojíme na polovicu a vyberieme jaderník. Obsah sáčku želé zmiešame s cukrom a vodou. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme asi 1 minútu. Do polovičky melóna dáme drobné ovocie a zalejeme ho uvarenou želatinou. Necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí melón opatrne narežeme. |
|
|