Knackebrot PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 04 November 2013 10:21

Ingrediencie

300 g pšeničnej celozrnnej múky, 200 ml vody, 50 g rozpusteného masla, 1 lyžička soli, 3 lyžice ľanových semienok

Postup

V miske vymiešame všetky suroviny na nelepivé cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Cesto prikryjeme a necháme 15 minút odpočívať. Potom si pripravíme papier na pečenie podľa veľkosti plechu a priamo na papieri cesto vyvaľkáme. Papier na pečenie spolu s cestom preložíme na plech a už priamo na plechu radielkom cesto pokrájame. Takto pripravený plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a upečieme cca 20 minút, ale treba si to odsledovať. Po upečení necháme na 5 minút odstáť a potom ho preložíme na mriežku vychladnúť. Skladovať ho môžeme 14 dní v uzavretej nádobe.

www.varecha.pravda.sk

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist