Vločkový koláč s jablkovou plnkou Tlačiť
Streda, 27 November 2013 13:50

Ingrediencie

2 hrnčeky ovsených vločiek, 1/2 hrnčeka vody, 400 g bieleho jogurtu, 2 lyžice medu

plnka: 4 veľké  jablká, škorica, orechy, hrozienka, 2 lyžice medu

Postup

V miske zmiešame vločky, vodu, jogurt a med. Plech vystlieme papierom na pečenie. Z polovice cesta lyžicou vytvarujeme šišku. Jablká nastrúhame, zmiešame s ostatnými surovinami a plnku navrstvíme na pripravenú šišku. Na vrch plnky lyžicou navrstvíme druhú časť cesta, tak, aby jablká boli prikryté. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 55 minút dozlatista. Upečený koláč necháme vychladnúť a pokrájame. Môžeme pocukrovať.