Knedle s tofu a kapustou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 15 Apríl 2015 10:34

Ingrediencie

knedlíky: 2 sójové rožky, sójová smotana, 1/2 údeného tofu, petržlenová vňať, soľ

kapusta: 1/2 červenej hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, soľ, mletá rasca, olivový olej

Postup

Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlata osmažíme na oleji. Pridáme kapustu nakrájanú na tenké prúžky a chvíľu miešame spolu s cibuľou. Osolíme, pridáme rascu, dolejeme 500 ml vriacej vody a dusíme, pokiaľ kapusta nezmäkne.

Na knedlík si nakrájame rožky na kúsky, pokvapkáme sójovou smotanou a pridáme nastrúhané tofu, nasekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetky ingrediencie zľahka ručne premiešame, aby sa spojili. Potom z takto pripravenej hmoty vytvarujeme dva valčeky, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Knedle varíme vo vriacej vode 10-15 minút.

zdroj: Antónia Mačingová

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Kokosové rohlíčky

Ingrediencie 250 g strúhaného kokosu, 250 g práškového...

Pistáciové kolieska

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 120 g pistáciového...

Maslové vanilkové hviezdičky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, 200 g práškového...

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist