Zeleninové pokrmy
Batáty s jogurtovou omáčkou PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 December 2015 17:00

Ingrediencie

4 batáty, 1 lyžica kokosový olej, 1 lyžička olivový olej, 1 lyžička sušené oregáno, 1 lyžička čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 300 g biely jogurt, 3 lyžice čerstvého kôpru, soľ, šťavu z 1/2 citróna

Postup

Batáty očistíme a každý kus narežeme na tenké plátky (nedorezať). V miske zmiešame kokosový, olivový olej, prelisovaný cesnak, bylinky, korenie, šťavu z citróna, soľ. Touto zmesou potrieme každý batát aj v reze. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 220 stupňov cca 40-50 minút. Medzitým zmiešame jogurt s kôprom, podľa chuti osolíme. Hotové batáty prelejeme omáčkou a podávame.

 


 
Hlivovo - kapustová dobrota PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 Október 2015 14:33

Ingrediencie

4 strúčiky cesnaku, 2 hrnčeky hlivy ustricovej, 2 hrnčeky kyslej kapusty, 100 ml sójovej omáčky, kokosový tuk, oregáno, drvená rasca

Postup

Kapustu nakrájame. Umytú a osušenú hlivu rozporcujeme  na rovnomerné časti, ošúpaný cesnak na tenké plátky. V panvici rozohrejeme kokosový tuk, pridáme hlivu s cesnakom a krátko podusíme. Následne dochutíme rascou a primiešame kapustu so sójovou omáčkou. Opäť podusíme, podľa potreby pridáme vodu a nakoniec dochutíme oregánom. Podávame s pečivom.

 


 
Kalerábovo - chlebové placky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 16 Apríl 2015 11:27

Ingrediencie

3 kaleráby, 1/2 nakrájaného chleba, mlieko, 2 vajcia, 1 lyžička soli, 2 lyžičky majoránu, olej

Postup

Chlieb nakrájame na kocky a namočíme ho v mlieku. Zmäknutý chlieb rozmixujeme. Kaleráb očistíme a na hrubšom strúhadle nakrúhame. Zmiešame chlieb, kaleráb, vajcia, posolíme, pridáme majoránku. Vytvarujeme placky a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista.

zdroj:www.dobruchut.azet.sk

 


 
Mrkvové placky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 13 Február 2015 13:46

Ingrediencie

4 mrkvy, 1 menšiu cuketu, 1 cibuľu, 4 vajíčka, 10 lyžíc polohrubej múky, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, trochu zázvoru, soľ, olej

Postup

Mrkvu, cibuľu, cuketu, zázvor očistíme a najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, múku (podľa potreby môžeme múku pridať), kypriaci prášok, soľ. Na rozpálenom oleji smažíme placky z oboch strán dozlatista. Môžeme podávať posypané strúhaným syrom.

 


 
Mrkvový perkelt PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 August 2014 11:17

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, drvenú rascu

Postup

Očistenú , na tenké krúžka nakrájanú mrkvu pridáme k nakrájanej cibuli, ktorú si osmažíme na osolenom olivovom oleji. Chvíľu to všetko osmažíme, pridáme mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého rozmarínu a rascu. Premiešame a prilejeme 3 lyžice sójovej omáčky. Chvíľu osmažíme a za stáleho miešania prilejeme 200 ml vody. Pod pokrievkou varím približne 15 minút, kým sa voda neodparí a na mrkve neostane iba taký jemný lak. Podávame so strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.

zdroj: Kniha Najedzte sa do štíhlosti od A. Mačingovej

 

 
Karfiolové fašírky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 28 Júl 2014 09:33

Ingrediencie

1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 100 g prerastanej slaniny, 2 vajcia, 150 g strúhanky, soľ, mleté biele korenie, majorán, muškátový oriešok, olej

Postup

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Vidličkou alebo rukou podrvíme. Pridáme k nemu prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pridáme majorán a nastrúhaný muškátový oriešok. Do zmesi primiešame vajíčka a strúhanku. Tvarujeme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a so zeleninovým šalátom.

 


 
Brokolica s cesnakom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Júl 2014 15:09

Ingrediencie

1 brokolica, 4 strúčiky cesnaku, soľ, olivový olej, strúhaný syr

Postup

Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode (priližne 3 minúty). Medzitým si na osolenom oleji osmažíme na plátky nakrájaný cesnak. Uvarenú, precedenú brokolicu premiešame s olejom a cesnakom. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. Rýchly a zdravý obed alebo večera.

 

 
Tekvicový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Júl 2014 15:39

Ingrediencie

1 kg (očistenej) bielej tekvice, 4 vajcia, 2 lyžice masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice nasekaného kôpru, tuk na vymastenie, strúhanka

Postup

Tekvicu ošúpeme a duživu nahrubo nastrúhame. Žĺtky oddelíme od bielkov, zašľaháme ich do rozpusteného masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmes premiešame s tekvicou a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Tekvicovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Zmes rovnomerne rozložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 60 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 


 
Zapekané cukety so syrom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 26 Jún 2014 15:27

Ingrediencie

4 cukety, 200 g syru čedar, 30 g parmezánu, 1 lyžička sušeného oregána, 1 lyžička sušenej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 60 g masla, 5 lyžíc strúhanky, soľ, mleté biele korenie, 1 cibuľu

Postup

Zapekaciu misu vymastíme maslom a uložíme do nej očistené cukety. Zmiešame nastrúhaný čedar a parmezán. Pridáme oregano, bazalku, prelisované cesnaky, soľ a korenie. Ochuteným syrom posypeme cukety. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Prisypeme strúhanku a miešame, kým neabsorbuje všetko maslo. Túto zmes nasypeme na vrstvu syra. Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 25 minút. Odstránime  alobal a zapekáme ďalších 25 minút, kým cuketa ni je mäúkka a syrová krusta zlatistá.

 

 


 
Špargľa s cuketou a kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:08

Ingrediencie

800 g cukety, 1 balík špargle, soľ, 200 g masla, 500 g kuracách pŕs, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 2 vajcia, petržlenová vňať

Postup

Cuketu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opekáme po 5 minútach z každej strany, osolíme a okoreníme. Odložíme do tepla. Vyšľaháme vajíčka a po kvapkách pridávame roztopené maslo. Omáčku ochutíme soľou a korením. Mäso nakrájame na pásiky. Na dno pekáča uložíme očistenú na nakrájanú špargľu, potom kuracie mäso a nakoniec cuketu. Zalejeme pripravenou omáčkou a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou.

 

 


 
Batáty s karfiolom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 25 Marec 2014 13:04

Ingrediencie

500 g karfiolu, 400 g batáty, 2 cibule, 250 ml smotany na varenie, muškátový oriešok, rasca, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Očistené batáty narežeme na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Rovnako si uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky. Na osolenom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na malé kocky. Pridáme k nej scedené batáty s karfiolom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, nastrúhaným muškátovým orieškom a na panvici všetko zľahka premiešame. Tento základ vložíme do zapekacej misky a zalejeme smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Môžeme pred koncom zapekania posypať strúhaným syrom.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 1 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist