Zeleninové pokrmy
Pečená mrkva PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 06 Január 2014 16:42

Ingrediencie

500 g karotky, 5 strúčikov cenaku, 1 lyžica masla, 1 lyžica medu, soľ

Postup

Mrkvu očistíme, rozložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, posolíme. Nelúpané strúčiky cesnaku prepolíme, pridáme k mrkve. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme med a touto horúcou zmesou polejeme mrkvu. Pečieme približne pol hodiny pri teplote 190 stupňov.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 
Plnený baklažán PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 05 November 2013 11:44

Ingrediencie

4 baklažány stredne veľké, 500 g mletého mäsa, 5 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie,  1 čerstvá paprika, paradajkový pretlak, vegeta, olej, syr feta

Postup

Baklažány umyjeme, prekrojíme a lyžicou vyberieme dužinu. Poukladáme ich do pekáča a posolíme. Dužinu nakrájame na malé kocky  a vložíme do misky. V panvici na troche oleja prudko opražíme mäso. Keď je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, cesnak narezaný na tenké plátky, najemno nakrájanú cibuľu, papriku a všetko spolu posmažíme cca 10 minút. Pridáme pretlak a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme nakrájanú dužinu a necháme prehriať.

Touto zmesou naplníme pripravené polky baklažánu. Zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme cca 50 minút. Potom alobal odkryjeme, vrch posypeme syrom a dopečieme dozlatista.

 

 
Pečený baklažán PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 29 August 2013 13:16

Ingrediencie

1 malý baklažán, 1 lyžica olivového oleja, soľ, cesnak podľa chuti, 100 - 150 g kyslej smotany, zelené bylinky

Postup

Umytý a osušený baklažán prekrojíme na polovicu a položíme na plech s papierom na pečenie. Vidličkou ho na niekoľkých miestach popicháme, potrieme olejom, osolíme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 20 minút. Pred koncom pečenia potrieme prelisovaným cesnakom a ešte chvíľu dopečieme. Podávame s kyslou smotanou a bylinkami.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Vyprážané fazuľkové struky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 27 Júl 2013 18:46

Ingrediencie

Zelené fazuľkové struky, hladká múka, vajíčka, strúhanka, olej, soľ

Postup

Fazuľkové struky očistíme, podľa potreby prekrojíme na polovicu. Zalejeme vriacou osolenou vodou a pomaly varíme cca 15 minút. Uvarené struky scedíme a necháme odkvapkať. Do mikroténového sáčka vsypeme hladkú múku a po častiach vkladáme struky. Sáčkom zatrepeme tak, aby struky boli obalené múkou. Potom ich preložíme do misky v ktorej sme rozšľahali vajíčka, posolíme. A nakoniec do misky so strúhankou. Takto pripravené struky smažíme v rozpálenom oleji dozlatista. podávame so zemiakovou klašou a tatárskou omáčkou alebo ľubovoľným dresingom.

 


 
Karfiol v syrovom cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Júl 2013 12:22

Ingrediencie

1 väčší karfiol, olej

cestíčko: 250 ml mlieka, 2 vajíčka, 100 g strúhaného syra, 4 lyžice polohrubej múky, soľ

Postup

Karfiol uvaríme cca 5 minút v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Medzitým si zmiešame mlieko so žĺtkami. Primiešame múku, strúhaný syr a soľ. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cestíčka. Smažíme v dostatočnom množstve oleja z každej strany dozlatista. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 


 
Zeleninové halušky s tvarohom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 19 Október 2012 08:39

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 vajce, 2 menšie surové zemiaky, 2 mrkvy, soľ

ďalej: tvaroh, slanina

Postup

Z múky, vajcia a vody si vymiešame cesto, aby nebolo veľmi riedke ani husté. K cestu pridáme očistené na najemno nastrúhané zemiaky, mrkvu a dôkladne vymiešame. Medzitým dáme variť posolenú vodu. Po zovretí vody nahádžeme z cesta halušky a krátko povaríme. Po vyplavení ich vyberieme, prepláchneme a premiešame s tvarohom. Podľa chuti posolíme. Na vrch nalejeme vysmaženú slaninu.

zdroj:www.varecha.sk

 


 



 
Cuketové lodičky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Október 2012 11:48

Ingrediencie

4-5 cukety (podľa veľkosti), 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 cibuľu, 200 g paradajkového pretlaku, paradajková šťava, sušené oregáno, čerstvá bazalka, olivový olej, cesnak, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, chilli, 4-5 lyžíc strúhanky

Postup

Na malom množstve oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Až začne zlatnúť pridáme mäso a za častého miešania opečieme do hneda. Osolíme, okoreníme čiernym korením a chilli, pridáme oregáno a vmiešame paradajkový pretlak. Podlejeme trochou paradajkovej šťavy a pod pokrievkou dusíme domäkka.

Umyté cukety po dĺžke prekrojíme a malou lyžičkou z nich vydlabeme dužinu. Pokrájame ju nadrobno a pridáme k mäsu. Až je mäso mäkké, zložíme pokrievku a dusíme pokiaľ šťava nevyparí a zmes zhustne. V malej miske zmiešame 2 lyžice oleja s 3-4 rozmačkanými strúčikmi cesnaku a touto zmesou potrieme vydlubané cukety.

Do mäsovej zmesi vmiešame nadrobno pokrájanú bazalku, zahustíme podľa potreby strúhankou a naplníme ňou cukety. Naskladáme ich na suchý plech a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Po 20 minútach ich vyberieme z rúry , posypeme syrom a plech vrátime do rúry. Dopečieme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 
Plnená paprika PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 01 September 2012 18:23

Ingrediencie

mäsové guľky: 1,5 kg mletého bravčového mäsa, 200 g ryže, 3 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika

omáčka: 2  (500 g) paradajkové pretlaky, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, soľ, cukor podľa chuti, olej

ďalej: papriky

Postup

Ryžu si uvaríme samostatne do polomäkka. Z mäsa, soli, korenia, vajec, prelisovaného cesnaku, nadrobno nakrájanej cibule a polo uvarenej ryže si pripravíme mäsovú zmes. Papriky očistíme, zbavíme jaderníkov a plníme mäsovou zmesou. Naplnené papriky vkladáme postupne do hrnca s osolenou, vriacou vodou a varíme cca pol hodiny.

Medzitým si pripravíme omáčku. V hrnci si zohrejeme olej, vsypeme múku, krátko premiešame. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme dosklovita. Podlejeme vývarom z paprík, po zovretí rozhabarkujeme priamo v hrnci, vlejeme pretlak, dochutíme soľou a cukrom a touto omáčkou prelejeme plnené papriky. Nakoniec ešte povaríme omáčku s paprikou cca 30 minút.

 

 
Vysmážaný karfiol v rúre PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Júl 2012 11:32

Ingrediencie

karfiol, vajcia, hladká múka, strúhanka, olej, soľ

Postup

Surový karfiol rozoberieme na ružičky a postupne obaľujeme v múke, rozšľahanom a posolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto obalený karfiol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme ho olejom a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15 minút. Potom karfiol pretočíme a dopečieme dozlatista .Podávame ho so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

 
Plnený baklažán PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 20 November 2011 10:51

Ingrediencie

1 väčší baklažán, 3 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice uvarenej ryže, 50 g tvrdého syra, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, oregáno

Postup

Baklažán pozdĺžne rozkrojíme na dve časti. Vnútro vydlabeme, posolíme a necháme 10 minút  postáť. Na malé kocky nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s plátkami cesnaku. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, posolíme, okoreníme, na miernom plameni podusíme. Necháme vychladnúť. Ochutíme oregánom, pridáme uvarenú ryžu a nahrubo nastrúhaný syr. Odstaté časti baklažánu osušíme a uložíme ich do olejom vymasteného pekáča. Na povrch dáme plnku, pokvapkáme olejom, vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a zapečieme.

 

 
Cuketa plnená mäsom a hubami PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 01 August 2011 14:49

Ingrediencie

2 cukety, 300 g sterilizovaných húb, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 500 g mletého bravčového mäsa, 1/2 lyžičky oregána, 4 paradajky, strúhaný syr, olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Cukety očistíme, po dĺžke rozkrojíme, vyberieme jadrovník. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, mleté mäso, posolíme, okoreníme  a podusíme. Medzitým si vriacou vodou obaríme paradajky a ošúpeme. Pokrájame ich na menšie kocky. K mäsu pridáme pripravené paradajky, precedené huby, posypeme oregánom a spoločne dusíme. S takto pripraveným mäsom naplníme cukety a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Potom cukety vyberieme, posypeme strúhaný syrom a zapečieme.

 


 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 2 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist