Zeleninové pokrmy
Pečený cesnak PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 08 November 2009 06:19

Ingrediencie

2 hlavičky cesnaku, 3-4 zemiakov, soľ, mleté biele korenie, olej

Postup

Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska. Rozložíme ich do vymastenej zapekacej misy, posolíme a okoreníme. Na povrch položíme rozkrojené polovičky cesnaku a pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 190 stupňov.

 

 

 

 
Plnená kapusta PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 23 Október 2009 18:17

Ingrediencie

1 veľká hlávka kapusty, 1,5 kg mletého bravčového mäsa, 250 g ryže, 1 kg kyslej kapusty,  2 vajcia, 5 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, 140 g paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1 lyžica hladkej múky, olej

Postup

Vyrežeme hlúbik z kapusty a v celku ju vložíme do vriacej vody. Jemne obvaríme a postupne z kapusty odoberáme jednotlivé listy. Keď už sú listy malé, narežeme zbytok kapusty na jemné kocky. Narezané kocky vložíme do hrnca, pridáme precedenú kyslú kapustu, pretlak, soľ a trochu vody. Varíme asi pol hodiny. Medzitým plníme kapustné listy mäsovou zmesou, vytvoríme rolky a okraje opatrne uzavrieme vtlačením. 

Mäsovú zmes si pripravíme z mäsa, soli, mletého korenia, celých vajec, prelisovaného cesnaku, na jemno nakrájanej  cibule, prepláchnutej ryže a 200 ml vody. Zmes dôkladne premiešame. Rolky opatrne vložíme ku kapuste a dolejeme vriacu vodu, po vrch roliek. Varíme asi hodinu. Rolky z hrnca vyberieme. Z oleje, múky, mletej papriky si pripravíme hnedú zápražku, ktorú vlejeme do hrnca s kapustou. Vrátime naspäť rolky, necháme prejsť varom a odstavíme. Podľa chuti dokoreníme. 

 


 

 

 
Cuketové lievance PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 03 September 2009 11:29

Ingrediencie

1 menšia cuketa (asi 450 g), 1 vajce, 4 lyžice celozrnej špaldovej múky (môžeme nahradiť aj hladkou múkou), soľ, majoránka, 2 strúčiky cesnaku

Postup

Cuketu nastrúhame, posolíme a necháme pol hodiny odstáť. Potom zlejeme pustenú tekutinu, pridáme vajce, múku, majoránku, soľ a prelisovaný cesnak. Premiešame. Lyžicou lejeme cesto do vymastenej panvici na lievance a smažíme z obidvoch strán do zlatista. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 


 

 
Vyprážané cukety PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 August 2009 16:11

Ingrediencie

800 g mladej cukety, soľ, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, olej

Postup

Očistené cukety pokrájame asi na 1 cm plátky, osolíme, obalíme v múke, v rožšľahaných vajíčkach a v strúhanke. Vyprážame po oboch stranách dozlata. Podávame s varenými zemiakmi, šalátom alebo s tatárskou omáčkou.

 

 

 

 
Tekvicové medailónky PDF Tlačiť E-mail
Streda, 12 August 2009 14:55

Ingrediencie

1 menšiu tekvicu (asi 1 kg), 150 g sójového granulátu, hladká múka, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 2 strúčiky cesnaku, olej

Postup

Tekvicu očistíme, zbavíme jadier a postrúhame na tenké rezančeky. Sóju vsypeme do misy, dáme na ne postrúhanú tekvicu a necháme asi 1 hodinu postáť. Keď sója napučí, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ, korenie, roztlačený cesnak a vegetu. Nakoniec cesto zahustíme múkou ako na placky.  Na panvici rozohrejeme tuk a lyžicou tvoríme z cesta medailónky, ktoré smažíme z oboch strán do zlatista.

 


 

 
Cukety plnené mletým mäsom PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 07 August 2009 10:17

Ingrediencie

4 cukety strednej veľkosti (ja som požila 1 veľkú), 2 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 500 g mletého mäsa, mleté čierne korenie, soľ, 2 paradajky, zelená petržlenka, 100 g strúhaného syra, olej

Postup

Cukety po dĺžke prerežeme, zbavíme jadierok a očistíme. Opečieme na oleji z obidvoch strán, keď zvláčnie, vyberieme a preložíme na plech potretý olejom. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibulu a cesnak, pridáme mleté mäso a smažíme pokiaľ mäso nezmení farbu. Pridáme korenie, soľ, posekanú petržlenku a nakrájané paradajky. Asi 15 minút podusíme. Touto zmesou naplníme cukety a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 15-20 minút. Potom cukety bohato posypeme strúhaným syrom a zapečieme. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz (mierne upravené)

 


 

 
Cuketový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 04 August 2009 14:15

Ingrediencie

430 g očistenej cukety, soľ, mleté čierne korenie, 7 lyžíc hladkej múky, 3 vajíčka, 120 g syru Niva, 1/2 balíčka prášku do pečiva

Postup

Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, posypeme korením, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vajíčka, postrúhanú Nivu a dôkladne premiešame. Zmesou plníme vymastenú a múkou vysypanú zapekaciu misu. Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

 

 

 
Špenát PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 27 Júl 2009 14:35

Ingrediencie

2 mrazené špenáty (900 g), 1 cibuľa, olej, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky vegety, soľ, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany

Postup

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a za občastného miešania ho necháme rozpustiť. Posolíme, posypeme vegetou, pridáme prelisovaný cesnak a po zovretí povaríme asi 5 minút. Potom pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Podávame so zemiakmi a volským okom.

 


 

 
Karfiol v pivovom cestíčku PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 21 Jún 2009 09:22

Ingrediencie

1 veľký karfiol, 200 ml svetlého piva, 2 vajcia, 150 g hladkej múky, štipka kypriaceho prášku do pečiva, mleté čierne korenie, soľ, olej na vyprážanie

Postup

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Z piva, múky, vajcia, kypriaceho prášku, korenia a trochu soli pripravíme husté cestíčko. Odkvapkaný karfiol rozdelíme na väčšie ružičky, ktoré namáčame do cestíčka a vyprážame na rozohriatom oleji dozlatista. 

 


 

 

 
Tekvicové placky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Jún 2009 14:15

Ingrediencie

500 g zemiakov, 600 g postrúhanej tekvice, 2 vajíčka, 50 g polohrubej múky, soľ, rasca, 4 prelisované strúčiky cesnaku, majorán, mleté čierne korenie, olej na vysmážanie

Postup

Olúpame surové zemiaky postrúhame. Pridáme postrúhanú tekvicu, vajíčka, múku, soľ, rascu, cesnak, majoránku a mleté čierne korenie. Premiešame a podľa potreby zahustíme múkou alebo strúhankou. Pomocou veľkej lyžice naberáme cesto, ktoré urovnáme do tvaru placky a upečieme z obidvoch strán dozlatista na rozpálenom oleji. 

 


 

 
Brokolicový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 05:54

Ingrediencie

1 ks brokolice (500 g), 200 g šunkovej salámy, 100 g tvrdého syra, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky kari, 150 ml mlieka, 250 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 3 strúčiky cesnaku

Postup

Brokolicu krátko povaríme v pare. Pokrájame ju na drobné kúsky a zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Zalejeme mliekom, prisypeme strúhaný syr, na drobno pokrájanú šunku, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Celé vajcia vyšľaháme do peny a pridáme k mase. Dobre premiešame a nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 45 minút do zlatista.

zdroj:www.mimibazar.cz

 


 

 
« ZačiatokDozadu1234DopreduKoniec »

Stránka 4 z 4

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist