Plnený pečený karfiol Tlačiť
Pondelok, 02 August 2010 11:24

Ingrediencie

1 stredne veľký karfiol v celku, 150 g tvrdého syra v celku, 150 g šunky v celku, 200 ml mlieka, 150 g hladkej múky, 1 vajce, 100 ml oleja, 1 lyžica grilovacieho korenia, soľ

Postup

Karfiol očistíme, umyjeme a obvaríme asi 4 minúty v slanej vriacej vode. Necháme vychladnúť. Z oleja, múky a mlieka uvaríme hustý bešamel, ktorý necháme vychladnúť. Zo šunky a syra nakrájame hranolčeky, ktoré pozapichujeme medzi ružice karfiolu. Do vychladeného bešamelu vmiešame vajíčko, posolíme, posypeme grilovacím korením a  dôkladne vymiešame. 

Karfiol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a celý ho ponatierame pripraveným bešamelom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom. 

zdroj:www.mimibazar.sk