Mrkvovo-zelerové fašírky PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 07 August 2010 09:59

Ingrediencie

5 stredných kúskov mrkvy, 1/4 zeleru, 200 g strúhaného syra, 2 lyžice ovsených vločiek, 2 vajíčka, vegeta, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice strúhanky, olej na vysmážanie, strúhanka na obaľovanie

Postup

Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na rezance, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované cesnaky, syr, vločky, vajíčka, strúhanku, vegetu a dôkladne vymiešame. Zmes necháme v chlade postáť aspoň 30 minút.  Urobíme guľky, v dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky (ako fašírky) a obalíme ich v strúhanke, ktoré vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom.  

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Kôprová omáčka s pečenými zemiakmi

Ingrediencie zväzok čerstvého kôpru, 200 ml sójovej...

Štedrá kysnutá bábovka

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 250 ml...

Slimáky s nutellou

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 žĺtok, štipka soli,...

Zapekané špagety

Ingrediencie 600 g špagiet, 1 kg hovädzieho mletého...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist