Mrkvovo-zelerové fašírky Tlačiť
Sobota, 07 August 2010 09:59

Ingrediencie

5 stredných kúskov mrkvy, 1/4 zeleru, 200 g strúhaného syra, 2 lyžice ovsených vločiek, 2 vajíčka, vegeta, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice strúhanky, olej na vysmážanie, strúhanka na obaľovanie

Postup

Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na rezance, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované cesnaky, syr, vločky, vajíčka, strúhanku, vegetu a dôkladne vymiešame. Zmes necháme v chlade postáť aspoň 30 minút.  Urobíme guľky, v dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky (ako fašírky) a obalíme ich v strúhanke, ktoré vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakmi a šalátom.