Batáty s karfiolom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 25 Marec 2014 13:04

Ingrediencie

500 g karfiolu, 400 g batáty, 2 cibule, 250 ml smotany na varenie, muškátový oriešok, rasca, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Očistené batáty narežeme na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Rovnako si uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky. Na osolenom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na malé kocky. Pridáme k nej scedené batáty s karfiolom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, nastrúhaným muškátovým orieškom a na panvici všetko zľahka premiešame. Tento základ vložíme do zapekacej misky a zalejeme smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Môžeme pred koncom zapekania posypať strúhaným syrom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist