Batáty s karfiolom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 25 Marec 2014 13:04

Ingrediencie

500 g karfiolu, 400 g batáty, 2 cibule, 250 ml smotany na varenie, muškátový oriešok, rasca, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup

Očistené batáty narežeme na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Rovnako si uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky. Na osolenom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na malé kocky. Pridáme k nej scedené batáty s karfiolom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, nastrúhaným muškátovým orieškom a na panvici všetko zľahka premiešame. Tento základ vložíme do zapekacej misky a zalejeme smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Môžeme pred koncom zapekania posypať strúhaným syrom.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist