Batáty s karfiolom |
![]() |
![]() |
![]() |
Utorok, 25 Marec 2014 13:04 |
Ingrediencie 500 g karfiolu, 400 g batáty, 2 cibule, 250 ml smotany na varenie, muškátový oriešok, rasca, soľ, mleté čierne korenie, olej Postup Očistené batáty narežeme na kolieska a uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka. Rovnako si uvaríme aj karfiol, ktorý rozoberieme na ružičky. Na osolenom oleji osmažíme dozlata cibuľu nakrájanú na malé kocky. Pridáme k nej scedené batáty s karfiolom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, nastrúhaným muškátovým orieškom a na panvici všetko zľahka premiešame. Tento základ vložíme do zapekacej misky a zalejeme smotanou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Môžeme pred koncom zapekania posypať strúhaným syrom.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...