Špargľa s cuketou a kuracím mäsom Tlačiť
Nedeľa, 20 Apríl 2014 14:08

Ingrediencie

800 g cukety, 1 balík špargle, soľ, 200 g masla, 500 g kuracách pŕs, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, 2 vajcia, petržlenová vňať

Postup

Cuketu ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a opekáme po 5 minútach z každej strany, osolíme a okoreníme. Odložíme do tepla. Vyšľaháme vajíčka a po kvapkách pridávame roztopené maslo. Omáčku ochutíme soľou a korením. Mäso nakrájame na pásiky. Na dno pekáča uložíme očistenú na nakrájanú špargľu, potom kuracie mäso a nakoniec cuketu. Zalejeme pripravenou omáčkou a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou.