Tekvicový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Júl 2014 15:39

Ingrediencie

1 kg (očistenej) bielej tekvice, 4 vajcia, 2 lyžice masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice nasekaného kôpru, tuk na vymastenie, strúhanka

Postup

Tekvicu ošúpeme a duživu nahrubo nastrúhame. Žĺtky oddelíme od bielkov, zašľaháme ich do rozpusteného masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmes premiešame s tekvicou a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Tekvicovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Zmes rovnomerne rozložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 60 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkové kocky s pudingom

Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček...

Zahrievajúca tekvicová polievka

Ingrediencie 700 g tekvice hokaido, 1/2 zeleru, 200...

Puri placky

Ingrediencie 1/2 litra hladkej špaldovej múky, 250...

Škoricovo-orechové slimáky

Ingrediencie cesto: 240 ml mlieka, 2 lyžice cukru,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist