Tekvicový nákyp PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 15 Júl 2014 15:39

Ingrediencie

1 kg (očistenej) bielej tekvice, 4 vajcia, 2 lyžice masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice nasekaného kôpru, tuk na vymastenie, strúhanka

Postup

Tekvicu ošúpeme a duživu nahrubo nastrúhame. Žĺtky oddelíme od bielkov, zašľaháme ich do rozpusteného masla, pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmes premiešame s tekvicou a nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Tekvicovú zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Zmes rovnomerne rozložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 60 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist