Karfiolové fašírky |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondelok, 28 Júl 2014 09:33 |
Ingrediencie 1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 100 g prerastanej slaniny, 2 vajcia, 150 g strúhanky, soľ, mleté biele korenie, majorán, muškátový oriešok, olej Postup Umytý karfiol rozoberieme na ružičky uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Vidličkou alebo rukou podrvíme. Pridáme k nemu prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Pridáme majorán a nastrúhaný muškátový oriešok. Do zmesi primiešame vajíčka a strúhanku. Tvarujeme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a so zeleninovým šalátom.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...