Mrkvový perkelt PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 August 2014 11:17

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, drvenú rascu

Postup

Očistenú , na tenké krúžka nakrájanú mrkvu pridáme k nakrájanej cibuli, ktorú si osmažíme na osolenom olivovom oleji. Chvíľu to všetko osmažíme, pridáme mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého rozmarínu a rascu. Premiešame a prilejeme 3 lyžice sójovej omáčky. Chvíľu osmažíme a za stáleho miešania prilejeme 200 ml vody. Pod pokrievkou varím približne 15 minút, kým sa voda neodparí a na mrkve neostane iba taký jemný lak. Podávame so strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.

zdroj: Kniha Najedzte sa do štíhlosti od A. Mačingovej

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist