Mrkvový perkelt PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 August 2014 11:17

Ingrediencie

1 kg mrkvy, 1 cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, mletý rozmarín, drvenú rascu

Postup

Očistenú , na tenké krúžka nakrájanú mrkvu pridáme k nakrájanej cibuli, ktorú si osmažíme na osolenom olivovom oleji. Chvíľu to všetko osmažíme, pridáme mleté čierne korenie, pol lyžičky mletého rozmarínu a rascu. Premiešame a prilejeme 3 lyžice sójovej omáčky. Chvíľu osmažíme a za stáleho miešania prilejeme 200 ml vody. Pod pokrievkou varím približne 15 minút, kým sa voda neodparí a na mrkve neostane iba taký jemný lak. Podávame so strúhaným syrom alebo uvareným vajíčkom.

zdroj: Kniha Najedzte sa do štíhlosti od A. Mačingovej

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Bábovka čokoládová s orieškami

Ingrediencie cesto: 500 g polohrubej múky, 50 g cukru...

Brokolicový syr

Ingrediencie 1 brokolica (cca 500 g), 200 g taveného...

Kurací paprikáš

Ingrediencie 1 kg kuracích pŕs, 250 g cibuľa, 50...

Cibuľové koláčiky

Ingrediencie 250 g polohrubej múky, 1 cibuľa, 100...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist