Zemiakové pokrmy
Zemiakové placky s tvarohom II PDF Tlačiť E-mail
Streda, 18 Máj 2011 15:08

Ingrediencie

1 kg zemiakov, soľ, 1 vajce, 200 g mäkkého tvarohu, 60 g hladkej múky, olej na vysmážanie

Postup

Zemiaky olúpeme, umyjeme a jemne nastrúhame. Pridáme soľ, vajce, tvaroh, múku a všetko spolu zamiešame. Na panvici rozpálime olej a z cesta na nej rozotrieme malé placky, ktoré opečieme z oboch strán dozlatista.

 


 
Pikantné bezvaječné placky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 07 Apríl 2011 17:22

Ingrediencie

2 kg zemiakov, 300 g tvrdého syra, 10 g drvenej rasce, 10 g chilli korenia, soľ, 100 g cibule, 100 g polohrubej múky, olej na vysmážanie

Postup

Z nastrúhaných zemiakov, múky a soli pripravíme cesto. Potom vmiešame strúhaný syr, nadrobno pokrájanú cibuľu a korenie. Vytvoríme placky, ktoré smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

 


 
Bryndzová pochúťka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 Apríl 2011 08:05

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 500 g bryndze, 2 cibule, 150 g slaniny, olej, 250 g kyslej smotany, 3 lyžice sladkej smotany, soľ, pažitka, mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Uvarené zemiaky očistíme a roztlačíme ich na hrudkovitú zmes. Pridáme nasekanú čerstvú pažitku a premiešame. Pridáme polovicu cibuľovej zmesy, posolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. V inej miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a sladkú smotanu. Zapekaciu misu alebo pekáč si vymastíme a dáme do nej zemiaky. Na vrch vylejeme bryndzu so smotanou. Nakoniec na vrch nalejeme zvyšnú cibuľovú zmes a posypeme nakrájanou pažitkou.  Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15-20 minút.

 


 
Hlupec PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 31 Marec 2011 15:20

Ingrediencie

150 g strúhanky, 300 g mrkvy, 2 kg zemiakov, 3 žĺtky, olej na vysmážanie, práškový cukor, javorový sirup

Postup

Olúpané zemiaky a mrkvu najemno nastrúhame. Pridáme žĺtky a strúhanku. Cesto dôkladne vymiešame a tvoríme placky, ktoré smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame podľa chuti posypané práškovým cukrom  a preliate javorovým sirupom.

 


 
Zemiakové placky s kuracím mäsom PDF Tlačiť E-mail
Streda, 09 Február 2011 18:07

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 - 200 g hladkej múky, 1 vajce, 1 hlavička cesnaku, 50 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 500 g kuracieho mäsa, olej na vysmážanie

Postup

Zemiaky ostrúhame a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme mlieko, vajce, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak. Vmiešame nadrobno nakrájané mäso, múku a poriadne premiešame. Na panvici rozpálime olej, kladieme placky, ktoré osmažíme z oboch strán dozlatista.

zdroj:www.recepty.czweb.org

 


 
Placičky zo zemiakovej kaše PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 30 Október 2010 14:28

Ingrediencie

400 - 500 g zemiakovej kaše, 1 - 2 vajcia, soľ, majoránka, mleté čierne korenie, kúsok nakrájanej udeniny ( saláma, klobása, kúsky mäsa...), strúhaný syr, hrubá múka, olej na smaženie

Postup

Zemiakovú kašu, ktorá nám ostala od obeda zmiešame s vajíčkom. Okoreníme, môžeme pridať prelisovaný cesnak. Vmiešame nadrobno pokrájanú udeninu, syr a toľko múky, aby sa dali tvarovať placky. Lyžicou naberieme, druhou lyžicou zhrnieme  do hrubej múky, obalíme v múke zo všetkých strán a sformujeme guľatú placku. Smažíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame so šalátom.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz


 
Zemiakové placky so strúhankou PDF Tlačiť E-mail
Streda, 27 Október 2010 19:46

Ingrediencie

3 väčšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, 5 lyžíc strúhanky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, majoránku, olej na vysmážanie

Postup

Očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ, korenie, majoránku, pretlačený cesnak, vajíčko a strúhanku. Dobre premiešame a na horúcom oleji smažíme z oboch strán dozlatista.


 
Zemiakové placky s tvarohom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Október 2010 15:49

Ingrediencie

350 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g hrubej múky, 250 g jemného tvarohu, 2 vajcia, soľ, polohrubá múka na obaľovanie, tuk na vysmážanie

Postup

Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme múku, tvaroh, žĺtky a tuhý sneh z bielkov. Dochutíme soľou a premiešame.

Z cesta vytvarujeme guľky s priemerom asi 5 cm. Obalíme v polohrubej múke a vytvarujeme placky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.

Podávame teplé so smotanovým dresingom s kôprom.

 


 
Úhrabky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 09 August 2010 06:10

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 g údenej slaniny, 500 g kyslej kapusty, 4 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, maslo

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, uvarené nastrúhame najemno. Slaninu nakrájame na malé kocky a upražíme. Vyškvarenú masť pridáme k zemiakom. Primiešame kapustu bez šťavy, zmes osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu jemne potrieme kúskom masla. Z masy vytvoríme 4 rovnaké kôpky, ktoré uložíme do zapekacej misy. Do každej kôpky lyžicou spravíme jamku a opatrne do nej vyklapneme vajíčko. Posypame oškvarkami a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vajcia nestuhnú.

 

 
Zapečené zemiaky s brokolicou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 09 Máj 2010 10:24

Ingrediencie

800 g zemiakov, 500 g brokolice, 250 ml smotany na varenie, 150 g taveného syra, 5 g masla, 1 vrchovatá lyžica slnečnicových semien, 1 vrchovatá lyžica tekvicových semien, olej, soľ, biele mleté korenie

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, po čiastočnom vychladení ich olúpeme a nakrájame na kolieska. Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3-4 minúty nad parom povaríme. Pekáč vytrieme olejom, poukladáme zemiaky, brokolicu, posolíme a premiešame. Na panvici rozohrejeme maslo a krátko na ňom osmažíme semiačka.  Zalejeme smotanou, rozdrobíme do nej syr a miešame pokiaľ sa neroztaví. Podľa chuti osolíme, okoreníme a rovnomerne nalejeme na zemiaky s brokolicou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a zapečieme asi 20 minút.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Zemiaky s kapustou a kukuricou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Apríl 2010 10:06

Ingrediencie

500 g zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 2 klobásy, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, olej, 400 g sterilizovanej kukurice, 1 kyslú smotanu, 2 lyžice kremžskej horčice

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu bez šťavy a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme precedenú kukuricu a za občasného miešania dusíme ďalších 10 minút. Zvlášť na oleji osmažíme na kolieska nakrájanú klobásu, pridáme nakrájané zemiaky, posolíme, okoreníme a spoločne osmažíme. Nakoniec vmiešame udusenú kapustu a premiešame. Smotanu zmiešame s horčicou a na tanieri polejeme jednotlivé porcie zemiakov.

 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 2 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist