Zemiakové pokrmy
Tvarohové halušky PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 02 Apríl 2010 10:03

Ingrediencie

750 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 400 g tvarohu, 100 g údenej slaniny

Postup

Zemiaky očistíme a najemno postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vymiešame hustejšie cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Z cesta nahádžeme do vriacej osolenej vody halušky a povaríme. Slaninu nadrobno pokrájame a rozškvaríme. Precedené halušky premiešame s tvarohom a rozškvarenou slaninou.

 

 
Zemiaková haruľa PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 14 Marec 2010 15:42

Ingrediencie

1500 g očistených zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, majorán, 1 vajce, 1 lyžica sladkej smotany, 150 g hladkej múky, masť

Postup

Olúpané a umyté zemiaky najemno postrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, majorán, vajce, smotanu, múku a všetko spolu premiešame. Pekáč dobre vymastíme  neroztopenou masťou, rovnomerne rozotrieme zemiakové cesto a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.

 

 

 
Zemiakové langoše PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 Marec 2010 17:49

Ingrediencie

5 stredne veľkých zemiakov, 500 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 1 kocka droždia, soľ, 1 lyžička cukru, olej na vysmážanie

Na dochutenie: kečup, tatárska omáčka, syr, cesnak

Postup

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. V miske zmiešame najemno nastrúhané zemiaky, múku, soľ a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby môžeme pridať múku. Necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Pri vložení cesta do oleja vidličkou cesto viackrát popicháme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme kečupom alebo tatárskou, strúhaným syrom.

 

 
Placky s ovsenými vločkami PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 26 Február 2010 21:38

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 200 g klobásy (kabanos), 250 ml mlieka, 3 vajcia, 2-3 hrste ovsených vločiek, hladká múka, soľ, peper, majoránka, 10 strúčikov cesnaku, olej na smaženie

Postup

Zemiaky olúpeme a nastrúhame. Medzitým necháme zohriať mlieko. Nastrúhané zemiaky zalejeme vriacim mliekom. Pridáme vajce, vločky,  prelisované cesnaky, osolíme, okoreníme a premiešame. Postupne primiešame múku, pokiaľ nevznikne riedke cesto. Nakoniec vmiešame nadrobno nakrájanú klobásu. Na rozpálený olej naberačkou nalejeme cesto, rozotrieme ho a smažíme placky z oboch strán dozlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Bryndzové pirohy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 19 Február 2010 11:49

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 125 g bryndze, 80 g údenej slaniny

Postup

Zemiaky uvarené v šupke, olúpeme na jemnom strúhadle postrúhame. 200 g odoberieme, premiešame s bryndzou a necháme na plnku. Zmiešame nastrúhané zemiaky, múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrojíme kruh do ktorého vložíme plnku a kraje dobre pritlačíme. Pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode a precedíme. Slaninu na jemno pokrájame, osmažíme. Na tanieri pirohy posypeme  bryndzou, polejeme slaninkou.

 

 
Cibuľové placky PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 18 Február 2010 05:07

Ingrediencie

6 stredne veľkých zemiakov, 3 stredne veľké cibule, soľ, mleté korenie, drvená rasca, 1-2 vajíčka, necelý hrnček hrubej múky, olej

Postup

Zemiaky a cibuľu očistíme a spoločne postrúhame na hrubom strúhadle. Vmiešame vajce, múku a  korenie. Na rozpálenom oleji smažíme menšie placky z obidvoch strán dozlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
Alsaský zemiakový pekáč PDF Tlačiť E-mail
Streda, 10 Február 2010 10:00

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 500 g bravčového pliecka, 3 cibule, 250 ml vývaru z bujóna masox, 100 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, maslo

Postup

Mäso nakrájame na kocky, zemiaky na kolieska. Pekáč vymastíme maslom a na dno rozložíme polovicu zemiakov, posolíme, okoreníme, pridáme mäso opäť osolíme a okoreníme. Mäso posypeme na kolieska nakrájanou cibuľou a prekryjeme poslednou vrstvou zemiakov. Na vrch nalejeme vývar, víno, posolíme, okoreníme, narežeme kúsky masla a pečieme pri teplote 200 stupňov. Prvých 30 minút pečenia pekáč prekryjeme alobalom. 

 


 

 

 
Egyptské zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Január 2010 11:31

Ingrediencie

1,5 kg zemiakov, 500 g mletého mäsa, olej, 70 g paradajkový pretlak, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka

Postup

Očistené zemiaky narežeme na kolieska a naukladáme jednú vrstvu do pekáča, ktorý sme si potreli olejom a vysypali strúhankou. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne navrstvíme mäso a zasypeme na kolieska pokrájanou cibuľou, opäť posolíme, okoreníme a na vrch narežeme zostávajúce zemiaky. Asi v 100 ml vody rozmiešame paradajkový pretlak a zemiaky polejeme. Posolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 200 stupňov, pokiaľ zemiaky navrchu nezružovejú.

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 
Halušky s kyslou kapustou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Január 2010 11:32

Ingrediencie

600 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 100 g hladkej múky, 1 vajíčko, soľ, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 400 g kyslej kapusty, čierne korenie, rasca, soľ, olej

Postup

Zemiaky očistíme a najemno postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, krátko povaríme a vyberieme ich. Slaninu pokrájame a rozškvaríme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu (bez šťavy), korenie, soľ. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Halušky premiešame s kapustou a rozškvarenou slaninou. Premiešame a podľa chuti dosolíme.

 

 
Francúzske zemiaky inak PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 09 Január 2010 12:25

Ingrediencie

5 kg zemiakov, olej, 6 vajíčok uvarených na tvrdo, 2 nožičky klobásy, strúhanku,  soľ, 250 g kyslej smotany, 2 vajíčka, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžička korenia gyros, mleté čierne korenie, 200 g tvrdého syra

Postup

Pekáč vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Ukladáme v poradí na krúžky nakrájané zemiaky, klobásu a vajíčka. Každú vrstvu ukončenú zemiakmi posolíme. Na poslednú vrstvu zemiakov nalejeme zmiešanú smotanu s horčicou, 2 vajíčkami, gyrosom, čiernym korením. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zmäknutia zemiakov. Pred koncom pečenia na vrch zemiakov nysypeme strúhaný syr a necháme v rúre roztopiť. 

 


 

 
Zemiakové placky so slaninou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 10 December 2009 15:43

Ingrediencie

500 g surových zemiakov, 3 vajcia, trochu mlieka, 100 g anglickej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak podľa chuti, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky

Postup

Slaninu pokrájame na malé kocky a opečieme na panvici. Zemiaky na jemno nastrúhame a zlejeme pustenú šťavu. Pridáme vajce, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, majoránku, múku, korenie, opečenú slaninku a podľa potreby mlieko, aby vzniklo cesto vhodnej hustoty. Naberačkou naberáme cesto a smažíme placky na rozpálenom oleji z oboch strán.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 
« ZačiatokDozadu12345DopreduKoniec »

Stránka 3 z 5

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist