Úhrabky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 09 August 2010 06:10

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 g údenej slaniny, 500 g kyslej kapusty, 4 vajcia, mleté čierne korenie, soľ, maslo

Postup

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, uvarené nastrúhame najemno. Slaninu nakrájame na malé kocky a upražíme. Vyškvarenú masť pridáme k zemiakom. Primiešame kapustu bez šťavy, zmes osolíme a okoreníme. Zapekaciu misu jemne potrieme kúskom masla. Z masy vytvoríme 4 rovnaké kôpky, ktoré uložíme do zapekacej misy. Do každej kôpky lyžicou spravíme jamku a opatrne do nej vyklapneme vajíčko. Posypame oškvarkami a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vajcia nestuhnú.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist