Prekladaná placka s mäsom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 11 September 2011 05:38

Ingrediencie

1 kg strúhaných surových zemiakov, 650 g hrubej múky, 1 hlavička cesnaku, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, 4 plátky krkovičky

Postup

Mäso deň vopred naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a necháme v chlade uležať. V miske zmiešame strúhané zemiaky s prelisovanými cesnakmi. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme múku. Premiešame. Pekáč vyložíme papierom na pečenie alebo natrieme masťou a vysypeme strúhankou. Na dno pekáča rozotrieme polovicu zemiakovej masy, potom rozložíme plátky mäsa a zakryjeme ho zvyšnou masou zemiakového cesta. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 1 hodinu.

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Cícerové fašírky (Falafel)

Ingrediencie 1 hrnček cíceru, 1 cibuľa, 2 strúčiky...

Jablkové šišky s mrkvou

Ingrediencie 1 väčšie jablko, 50 g mrkvy, 1 hrnček...

Tekvicový kompót s ananásom

Ingrediencie 4 kg tekvica, 75 g citrodeko, 1,2 kg...

Šarišský jablkový koláč

Ingrediencie 4 veľké jablká, 1/2 hrnčeka nasekaných...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist