Liptovský tanier PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 September 2011 09:58

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 50 g slaniny, 125 g bryndze, 175 g kyslej smotany, mlieko, maslo, soľ

Postup

Ošúpané zemiaky narežeme na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme trochu masla, mlieko a popučíme na kašu. Zvlášť si premiešame bryndzu so smotanou. Na troche oleja osmažíme najemno pokrájanú cibuľu a slaninu. Na tanier rozprestrieme zemiaky, do stredu nalejeme bryndzu a vrch polejeme smaženou cibuľou a slaninou.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist