Liptovský tanier |
![]() |
![]() |
![]() |
Piatok, 30 September 2011 09:58 |
Ingrediencie 1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 50 g slaniny, 125 g bryndze, 175 g kyslej smotany, mlieko, maslo, soľ Postup Ošúpané zemiaky narežeme na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme trochu masla, mlieko a popučíme na kašu. Zvlášť si premiešame bryndzu so smotanou. Na troche oleja osmažíme najemno pokrájanú cibuľu a slaninu. Na tanier rozprestrieme zemiaky, do stredu nalejeme bryndzu a vrch polejeme smaženou cibuľou a slaninou.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...