Zemiakové buchty PDF Tlačiť E-mail
Streda, 20 Jún 2012 15:02

Ingrediencie

2 hrnčeky prelisovaných uvarených zemiakov, 3 hrnčeky hladkej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka mlieka, 1 vajce, 2 lyžičky soli, 1 kocka čerstvého droždia, 1 lyžička cukru

ďalej: 1 vajíčko na potretie

Postup

V miske zmiešame zemiaky, múku, vajce, soľ a olej. Vo vlažnom  mlieku rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vykysnúť kvások. Po vykysnuti pridáme k zemiakom , dôkladne premiešame  a cesto necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, z ktorého vykrajujeme kolieska, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista.

Výborné samostatné alebo potreté cesnakovou pastou.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Tvarohové koláčiky

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia,...

Krehké vafle

Ingrediencie 100 g polohrubej múky, 200 g hladkej...

Pizza koláč

Ingrediencie 600 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok...

Vianočka z formy podruhé

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist