Pečené zemiaky s balkánskym syrom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 03 Marec 2013 15:56

Ingrediencie

Zemiaky podľa počtu stravníkov, strúčiky cesnaku, 200 g balkánskeho syra, 250 g šampiňónov, tekvicové semiačka, cibuľa, soľ, olivový olej, rozmarín, tymián, mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky dôkladne umyjeme aj so šupkou a nakrájame na štvrťky. Poukladáme ich na plech šupkou dole. Cibuľu narežeme na kolieska, cesnak očistíme a posypeme vrch zemiakov. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme bylinkami. Podlejeme trochou vody a pečieme prikryté alobalom domäkka. Šampiňóny zatiaľ očistíme, narežeme na polky, posypeme mletým čiernym korením, soľou a pokvapkáme olejom. Takto pripravené ich vysypeme na zemiaky aj s tekvicovými semiačkami a dopečieme bez alobalu dochrumkava. Pred koncom pridáme na kocky pokrájaný syr.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist