Pečené zemiaky s balkánskym syrom |
![]() |
![]() |
![]() |
Nedeľa, 03 Marec 2013 15:56 |
Ingrediencie Zemiaky podľa počtu stravníkov, strúčiky cesnaku, 200 g balkánskeho syra, 250 g šampiňónov, tekvicové semiačka, cibuľa, soľ, olivový olej, rozmarín, tymián, mleté čierne korenie Postup Zemiaky dôkladne umyjeme aj so šupkou a nakrájame na štvrťky. Poukladáme ich na plech šupkou dole. Cibuľu narežeme na kolieska, cesnak očistíme a posypeme vrch zemiakov. Pokvapkáme olejom, posolíme, posypeme bylinkami. Podlejeme trochou vody a pečieme prikryté alobalom domäkka. Šampiňóny zatiaľ očistíme, narežeme na polky, posypeme mletým čiernym korením, soľou a pokvapkáme olejom. Takto pripravené ich vysypeme na zemiaky aj s tekvicovými semiačkami a dopečieme bez alobalu dochrumkava. Pred koncom pridáme na kocky pokrájaný syr.
|
Vyhľadávanie
Novinky
Jablkový koláč s grilážou
Ingrediencie
cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...
Jarkine krehké rohlíčky
Ingrediencie
cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...
Špaldové buchty
Ingrediencie
500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...
Celozrnný semiačkový chlebík
Ingrediencie
400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...