Džgancové opekance s makom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Január 2016 17:07

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 g hrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 2 bielky, strúhanka, olej na vysmážanie, soľ, mletý mak, práškový cukor

Postup

Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Vodu zlejeme do hrnčeka. Zemiaky rozpučíme, posypeme múkou a nalejeme na ne 100 ml vody zo zemiakov. Priklopíme a necháme asi 20 minút stáť v teple. Múka sa sparí a zamiesime cesto. Pridáme doň tvaroh, bielky a zahustíme strúhankou tak, aby sa z cesta dali tvarovať guľky. Tie ešte obalíme v strúhanke a zo všetkých strán opražíme na oleji. Podávame posypané makom zmiešaným s cukrom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím

Ingrediencie cesto: 3 hrnčeky polohrubej múky, 1...

Jednoduchá vajíčková pomazánka

Ingrediencie 10 vajec, 200 g majonézy, 1 PL horčice,...

Kokosová bábovka s čokoládou

Ingrediencie 1,5 hrnčeka hladkej múky, 1,5 hrnčeka...

Bryndzové pagáče

Ingrediencie cesto: 300 ml mlieka, 100 ml oleja, 2...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist