Džgancové opekance s makom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Január 2016 17:07

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 g hrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 2 bielky, strúhanka, olej na vysmážanie, soľ, mletý mak, práškový cukor

Postup

Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Vodu zlejeme do hrnčeka. Zemiaky rozpučíme, posypeme múkou a nalejeme na ne 100 ml vody zo zemiakov. Priklopíme a necháme asi 20 minút stáť v teple. Múka sa sparí a zamiesime cesto. Pridáme doň tvaroh, bielky a zahustíme strúhankou tak, aby sa z cesta dali tvarovať guľky. Tie ešte obalíme v strúhanke a zo všetkých strán opražíme na oleji. Podávame posypané makom zmiešaným s cukrom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Šľahačkové perníčky

Ingrediencie 500 g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny,...

Kysnuté orechové koláčiky

Ingrediencie 300 g polohrubej múky, 200 g masla,...

Pečené oriešky

Ingrediencie 150 g hladkej múky, 100 g masla alebo...

Krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 280 g hladkej múky, 50 g mletých...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist