Džgancové opekance s makom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Január 2016 17:07

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 150 g hrubej múky, 150 g mäkkého tvarohu, 2 bielky, strúhanka, olej na vysmážanie, soľ, mletý mak, práškový cukor

Postup

Olúpané zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Vodu zlejeme do hrnčeka. Zemiaky rozpučíme, posypeme múkou a nalejeme na ne 100 ml vody zo zemiakov. Priklopíme a necháme asi 20 minút stáť v teple. Múka sa sparí a zamiesime cesto. Pridáme doň tvaroh, bielky a zahustíme strúhankou tak, aby sa z cesta dali tvarovať guľky. Tie ešte obalíme v strúhanke a zo všetkých strán opražíme na oleji. Podávame posypané makom zmiešaným s cukrom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Orechovo ananásové rezy

Ingrediencie cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový,...

Grankový šťavnatý koláč

Ingrediencie cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica,...

Fínska rybacia polievka

Ingrediencie 1 l rybací vývar, 1 mrkva, 1 petržlen,...

Vianočka z formy

Ingrediencie 500 g polohrubej múky, štipka soli,...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist