Zapekané zemiaky so šampiňónmi a tofu Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 06:21

Ingrediencie

12 zemiakov, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 300 g šampiónov, 1 balíček údeného tofu, 1 hrnček mrazenej kukurice, 1 pór, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky kari korenia, 1/2 lyžičky mletého koriandra, 1 lyžička vegety, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky umyjeme a varíme v osolenej vode domäkka asi 15-20 minút. Mierne ochladené ich ošúpeme a nakrájame na plátky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prihodíme na ňu malé kocky mrkvy, posypeme mletou paprikou, karí, koriandrom a pečieme ešte ďalšiu minútu. Potom pridáme kocky nakrájaného tofu a plátky šampiňónov. Prisypeme kukuricu a podlejeme 100 ml vody. Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu a dusíme 3 minúty. Nakoniec primiešame pór nakrájaný na kolieska. Necháme prejsť varom a odstavíme. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Do zapekacej misky potretej olejom naskladáme polovicu zemiakov. Na ne navrstvíme zeleninovú zmes s tofu a prikryjeme ostatnými zemiakmi. Necháme zapekať asi 15-20 minút.