Halušky s kapustou a udeným PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Február 2009 06:25

Ingrediencie

500 g kyslej kapusty, 500 g údeného (alebo klobásy), 400-500 g kyslej smotany, 800 g nastrúhaných surových zemiakov, polohrubá múka, soľ, 2 cibule, olej

Postup

Kapustu prepláchneme, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Potom scedíme. Údené narežeme na menšie kocky. Pokrájame cibuľu, osmažíme do sklovita, pridáme k nej údené a spoločne smažíme do zozlatnutia cibule. Zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme a pridáme toľko múky, aby nám vzniklo nie veľmi riedké cesto (tak, že samé nesmú pretekať cez sitko). Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Cesto dávame lyžicou do sitka na halušky a lyžicou pretlačujeme priamo do vriacej vody. Halušky uvaríme a precedíme. Scedenú kapustu zmiešame s údeným, smotanou a nakoniec vmiešame precedené halušky.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Buchta s mandlami

Ingrediencie 200 ml mlieka, 150 g rozpustenej Hery,...

Syrové halušky

Ingrediencie halušky: 700 g očistených zemiakov,...

Perníková bábovka s orechami

Ingrediencie 250 ml mlieka, 1 vajce, 10 lyžíc oleja,...

Sanquikový rez

Ingrediencie cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist