Halušky s kapustou a udeným Tlačiť
Nedeľa, 15 Február 2009 06:25

Ingrediencie

500 g kyslej kapusty, 500 g údeného (alebo klobásy), 400-500 g kyslej smotany, 800 g nastrúhaných surových zemiakov, polohrubá múka, soľ, 2 cibule, olej

Postup

Kapustu prepláchneme, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Potom scedíme. Údené narežeme na menšie kocky. Pokrájame cibuľu, osmažíme do sklovita, pridáme k nej údené a spoločne smažíme do zozlatnutia cibule. Zemiaky na jemno nastrúhame, osolíme a pridáme toľko múky, aby nám vzniklo nie veľmi riedké cesto (tak, že samé nesmú pretekať cez sitko). Vo veľkom hrnci privedieme k varu osolenú vodu. Cesto dávame lyžicou do sitka na halušky a lyžicou pretlačujeme priamo do vriacej vody. Halušky uvaríme a precedíme. Scedenú kapustu zmiešame s údeným, smotanou a nakoniec vmiešame precedené halušky.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz