Hrbaté mäso PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 22 Apríl 2010 14:05

Ingrediencie

700 g bravčového mäsa, masť, olej, 4 ks šampiňónov alebo  1 konzerva, cibuľa, 100 g šunky, 4 rohlíky, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 100 g tvrdého syra, zelená petržlenka, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso si naklepeme, osolíme, okoreníme a uložíme na dno masťou vymasteného pekáča. Pripravíme si šampiňónovú zmes : rohlíky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a rozhabarkovanými vajíčkami. Premiešame.  Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, šunku a spoločne podusíme. Zmes pridáme k rohlíkom, posolíme, premiešame a navrstvíme na mäso. Jemne podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Potom alobal zložíme, mäso posypeme strúhaným syrom a dopečieme.

zdroj:www.toprecepty.cz

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist