Šmatlavá kapusta PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 13 Marec 2011 11:47

Ingrediencie

1 kg bravčového mäsa, 1,5 kg kyslej kapusty, mleté čierne korenie, soľ, 1 cibuľa, 450 g oravskej slaniny, olej

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme 100 g nakrájanej slaniny a spolu osmažíme. Nakoniec pridáme 0,5 kg  kapusty  (bez šťavy) a spolu podusíme.

Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, okoreníme, posolíme a jednotlivé rezne naplníme pripravenou podusenou kapustou. Mäso preložíme na polovicu a spojíme páratkom.  Na spodok pekáča rovnomerne rozložíme kapustu, na kapustu poukladáme pripravené mäso a na každý kúsok mäsa uložíme plátok nakrájanej slaniny. Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 1 hodinu. Potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme. Podávame so zemiakovými knedlíčkami.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist