Veľkopopovický guláš PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 19 Január 2014 12:43

Ingrediencie

500 g bravčového mäsa, 300 ml veľkopopovického kozla (pivo), 40 g masti, 4 strúčiky cesnaku, 100 g cibule, 70 g paradajkového pretlaku, mletá rasca, majoránka, 2 lyžice plnotučnej horčice, gulášové korenie, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso nakrájame na kocky. Posypeme gulášovým korením, mletou paprikou a majoránkou. Premiešame a necháme v chlade dve hodiny odležať. Na masti osmažíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme mäso a prudko osmažíme. Potom pridáme pretlak, horčicu, rascu, prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Zalejeme pivom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Podľa chuti posolíme. Podávame s knedlíkom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist