Bravčové plátky s tarhoňou PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 September 2014 10:46

Ingrediencie

750 g bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 500 g tarhone, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 500 ml vývaru (môže byť aj z kocky), masť alebo olej

Postup

Umyté a osušené mäso nakrájame na plátky, naklepeme a z oboch strán osolíme, okoreníme. Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a osmažíme na tuku dozlatista. Prisypeme tarhoňu a za stáleho miešania smažíme pokiaľ tarhoňa nezozlátne. Zalejeme ju horúcim vývarom, osolíme, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov.

Mäso opečieme z oboch strán na tuku domäkka. Tarhoňu po 20 minútach vyberieme z rúry, na vrch naskladáme mäso, každý plátok polejeme lyžicou výpeku z panvice, prikryjeme a vložíme späť do rúry na 20 minút. Podávame s kyslou uhorkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist